Ga op een episch 12-daags avontuur in Namibië en ga ook twee dagen naar de Zimbabwaanse kant van de Victoriawatervallen. Je reist van de droge rood en oranje landschappen van nationaal park Namib-Naukluft naar het schitterende wildreservaat in Etosha. Namibië maakt de ontdekkingsreiziger in je wakker. En het geluid van het kolkende water dat bij de grootste waterval ter wereld naar beneden stort, maakt je ervaring helemaal af.

Hoogtepunten van deze reis

Bezoek aan een reservaat voor jachtluipaarden, Bezoek het Cheetah Conservation Fund. Dit internationale centrum voor veldonderzoek is opgericht door Dr. Laurie Marker en haar onderzoek wordt gesteund door National Geographic. Luister naar een lezing over het werk van het centrum en maak daarna een safaririt om de jachtluipaarden van dichtbij te bekijken in hun natuurlijke leefomgeving.

Wandeling door township Mondesa, Bezoek township Mondesa met een ervaren gids uit de township, ontmoet de gastvrije bewoners en maak kennis met het dagelijks leven. Bezoek de lokale markt, een kunstnijverheidswinkel en een herberg en ga daarna naar een huis in de buurt voor het diner en entertainment.

Diner bij een zimbabwaanse familie, Ga op bezoek bij Flatter Ncube en ontmoet haar familie. Je schuift in haar boerderij aan bij een traditioneel Zimbabwaans diner dat is bereid met verse groenten uit haar tuin. Tijdens de heerlijke maaltijd vertellen Ncube en haar familie over hun dagelijks leven.

Reisschema - 12 dagen

Dag 1 Windhoek

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Windhoek/Sesriem

Geniet van het indrukwekkende Namibische landschap tijdens de rit naar het woestijngebied Sesriem, de poort naar nationaal park Namib-Naukluft. Maak het jezelf gemakkelijk in onze woestijnlodge, ontspan bij het zwembad en geniet van een koel drankje en de prachtige zonsondergang boven de woestijn.

Dag 3 Sesriem

Ga op een prachtige excursie naar het nationaal park en verken de Namibische woestijn. Bezoek Sossusvlei en Deadvlei. Deze klei-valleien zijn bedekt met een korst van zoutrijk zand en omringt door immense oranje en rode woestijnduinen. Dit is een van de mooiste woestijnlandschappen in Afrika. Daarna bezoek je de Sesriem Canyon, deze nauwe kloof is uitgesleten door de rivier de Tsauchab.

Dag 4 Sesriem/Swakopmund

Reis verder door het gevarieerde woestijnlandschap en probeer zebra's, koedoes, springbokken en oryxen te spotten. Houd even pauze in het unieke dorpje Solitaire voordat je dieper het platteland in trekt. We ontmoeten een local die ons meeneemt op een ritje door deze afgelegen regio. Hij vertelt ons meer over de overlevingsstrategieën van de oude en moderne Bushmen in dit gebied. We gaan ook op zoek naar kleine dieren die kunnen overleven in deze extreme omstandigheden, zoals slangen, gekko's, spinnen en insecten en leren hoe deze zich hebben aangepast aan deze dorre regio. Ga daarna door naar Swakopmund aan de Atlantische kust.

Dag 5 Swakopmund

Geniet van een vrije ochtend. Je kunt quad rijden of sandboarden of een wandeling door het stadje maken. Bezoek 's middags het township Mondesa met een lokale gids. Bezoek de bruisende lokale markt voor een kennismaking met lokale voedingsmiddelen, zoals wilde spinazie, Mopane-wormen en gedroogde Kapenta-vissen.

Dag 6 Swakopmund/Palmwag

Ga door naar Twyfelfontein. Daar bezoeken we de prehistorische rotstekeningen. Dit was de eerste UNESCO-werelderfgoedlocatie van Namibië. Op deze plek vindt je de grootste collectie Bushman-rotstekeningen van Afrika, met meer dan 2500 figuren van 2000-5000 jaar oud.

Dag 7 Twyfelfontein/Nationaal park Etosha

Enjoy a relaxed morning at our lodge or opt for a guided walk in the Palmwag reserve, home to many rare, desert-adapted species. In the afternoon, travel towards Etosha National Park, arguably Namibia’s most spectacular wildlife sanctuary. Settle into our lodge, located outside of the park.

Dag 8 Nationaal park Etosha

Spend a full day on safari in Etosha National Park, where open grasslands converge on a massive salt pan. Etosha harbours some of the largest populations of lions, elephants, and other endangered species, so keep your camera on the ready as you explore in your open vehicle. Enjoy lunch at one of the park’s rest areas, where you can also take a swim; and sit back and watch all manner of creatures—including hundreds of species of birds—flock to the nearby watering hole.

Dag 9 Nationaal park Etosha/Windhoek

Bezoek na het ontbijt het Cheetah Conservation Fund. Dit internationale centrum voor veldonderzoek en educatie is opgericht door Dr. Laurie Marker en haar onderzoek wordt gesteund door National Geographic. Bekijk het centrum en leer meer over het belangrijke onderzoekswerk, natuurbehoud en maatschappelijk werk van deze vooraanstaande organisatie voor de bescherming van cheeta's in het wild. Volg een lezing van een onderzoeker over de verschillende projecten in het centrum. Ga daarna op een cheeta drive en bewonder deze mooie dieren van dichtbij. Geniet daarna van de lunch op een veranda met uitzicht op het prachtige Waterberg Plateau. Ga door naar Windhoek voor de laatste avond van de reis.

Dag 10 Windhoek/Victoriawatervallen

Vlieg naar Zimbabwe. Krijg een beter inzicht van het leven in Afrika met een wandeling langs een plaatselijke markt en een diner bij een familie thuis. Ontmoet de familie, ken hun geschiedenis en deel verhalen terwijl je helpt bij het klaarmaken van een traditioneel Zimbabwaans diner.

Dag 11 Victoriawatervallen

Geniet van een vrije dag om het gebied te verkennen. Doe mee aan een riviersafari, culturele tours, ga wildwaterraften, kanovaren of vlieg met een helikopter over de watervallen. Je kunt een dagtrip maken naar de wildrijke nationaal park Chobe.

Dag 12 Victoriawatervallen

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door