Ontdek de kleurrijke culturen en het rijke dierenleven van Zuid-Amerika tijdens een indrukwekkend 16-daags avontuur in Chili, Argentinië en Brazilië. Proef goede wijnen in de uitgestrekte wijngaarden van Mendoza, dans de tango in de straten van Buenos Aires en wandel over de goudgele stranden van Rio de Janeiro. Ontdek daarna de wildere kanten van het continent bij de diepgroene wetlands van de Pantanal en het gebrul en geraas van de watervallen van Iguaçu.

Hoogtepunten van deze reis

Lezing over flora en fauna van de Iguassu-watervallen, Luister naar een lezing van een lokale bioloog en botanicus. Je leert alles over de flora en fauna van deze unieke regio, inclusief het gebruik van lokale planten voor medicinale en helende doeleinden.

Bezoek aan Iguassu-watervallen, Je bezoekt de hele dag de Argentijnse kant van Iguassu. Ontdek de paden boven de watervallen of bekijk deze UNESCO-werelderfgoedlocatie tijdens een boottocht.

Lokale tangoles, Volg een tangoles die wordt gegeven door dansers van een danszaal die populair is bij de locals. Als je de danspassen hebt geoefend, is het tijd voor de Milonga. Dit is een lokale traditie waarbij leerlingen en leraren naar de danszaal komen om hun kunsten te laten zien. Ga lekker zitten om te kijken, of doe mee als je durft.

Reisschema - 16 dagen

Dag 1 Santiago

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Valparaíso/Santiago

Reis zuidwaarts naar het kleurrijke kuststadje Valparaíso vol felgekleurde huizen op de heuvels aan de Grote Oceaan. De stad beleefde zijn gouden tijden aan het einde van de 19e eeuw. Het was een belangrijke tussenhaven voor schepen die Straat Magellaan tussen de Atlantische en de Grote Oceaan overstaken. De stad trok ook veel immigranten uit Europa. Maak met een lokale expert een tour door de elegante historische wijk en ontdek waarom deze op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek de woning van de beroemde Chileense dichter Pablo Neruda en dwaal door de steegjes om spectaculaire straatkunst te bewonderen. Je hebt ook tijd om zelf op pad te gaan voordat we terugkeren naar Santiago.

Dag 3 Santiago/Mendoza

Rijd in de ochtend de Andes in en steek de grens met Argentinië over. De weg slingert langs groene weilanden en heldere meren. Bewonder in de verte de met sneeuw bedekte top van de Aconcagua. Dit is de hoogste berg van het Westelijk en Zuidelijk halfrond. In de middag kom je aan in Mendoza, het hart van het beroemde Argentijnse wijnland. Geniet van het landschap vol zonovergoten wijngaarden en indrukwekkende grijze bergtoppen.

Dag 4 Mendoza

Verken in de ochtend de wijngaarden van Mendoza. Een lokale expert vertelt over de geschiedenis van de lokale wijnproductie en over de smaakprofielen van verschillende wijnsoorten. De wijnmakers uit de regio staan bekend om hun succesvolle experimenten met de teelt van de druivensoort Malbec op grote hoogte. Geniet van een luxe lunch met een paar van de beste wijnen van het land. Daarna heb je tijd om lekker te relaxen en andere specialiteiten van de Argentijnse keuken te proeven.

Dag 5 Mendoza

Je hebt een vrije dag om Mendoza te verkennen. Deze regiohoofdstad ligt in de heuvels aan de voet van de Andes. Wandel door de historische straten van de stad. Deze zijn breder dan de straten in andere steden in Argentinië omdat ze na een verwoestende aardbeving in de 19e eeuw op een bijzondere manier opnieuw zijn aangelegd. Je kunt nog meer wijngaarden in de buurt bezoeken, een kookles volgen of gaan wandelen in de heuvels rond de stad. Of geniet van een glas Malbec of een heerlijk koele Torrontés in een café bij het park en ga helemaal op in het ritme van het Argentijnse leven.

Dag 6 Mendoza/Buenos Aires

Neem een ochtendvlucht naar Buenos Aires. Ga daarna naar een estancia, een landhuis. Geniet van een farm-to-table lunch, bekijk 's middags een echte ranch, leer meer over de populariteit van polo in Argentinië en klets met de lokale gauchos. Je kunt gaan paardrijden met een expert. In de avond gaan we terug naar Buenos Aires.

Dag 7 Buenos Aires

Ga de hele dag op ontdekking in het 'Parijs van Zuid-Amerika', de elegante hoofdstad van Argentinië. Bezoek historische bezienswaardigheden zoals het Plaza de Mayo, de kleurrijke wijk La Boca met zijn Italiaanse invloeden en de indrukwekkende begraafplaats Recoleta, de laatste rustplaats van Eva Perón en een aantal ex-presidenten van Argentinië. Bestel een licht diner bij een van de gezellige terrasjes of restaurants. Volg daarna een tangoles bij een populaire lokale 'milonga'. Je kunt blijven om te zien hoe alle leerlingen en leraren uit de buurt samenkomen om hun dansen te oefenen.

Dag 8 Buenos Aires/Rio de Janeiro

Ga daarna naar het vliegveld en vlieg naar Rio de Janeiro in Brazilië. Je hebt tijd om zelf op pad te gaan of kunt aanschuiven bij het optionele diner met de CEO.

Dag 9 Rio de Janeiro

Ontdek de bruisende straten van Rio. Deze stad is in de 16e eeuw opgericht door Portugese kolonisten en is nu een levendige metropool aan de zuidoostkust van Brazilië. Neem de kabelbaan naar de top van de Suikerbroodberg en geniet van het panoramische uitzicht over de stad. Proef de magie van het carnaval bij een sambaschool. Je leert meer over de geschiedenis van dit jaarlijkse festival, ontmoet de mensen die de kostuums maken en leert wat danspasjes van de artiesten.

Dag 10 Rio de Janeiro/Pantanal

Vlieg in de ochtend naar Campo Grande, onze poort naar de Pantanal. Deze spectaculaire regio vol kronkelende rivieren en graslanden is een van de grootste tropische wetlands ter wereld. Je vindt hier ook de grootste concentratie wilde dieren van Zuid-Amerika. We reizen naar onze lodge aan de rand van de wetlands. Dit is de ideale basis om het bijzondere ecosysteem van de Pantanal te ontdekken.

Dag 11 Pantanal

Ga de hele dag met een ervaren natuurgids op pad in de Pantanal. Wandel door laaggelegen graslanden en dichte bossen vol wilde dieren. Probeer onderweg unieke dieren te spotten zoals de met uitsterven bedreigde hyacinthara, brulapen, reuzenmiereneters, capibara's en de kuifcaracara. Speur 's avonds naar kaaimannen aan de rivieroever en andere nachtdieren die alleen in het donker tevoorschijn komen.

Dag 12 Pantanal

Ga verder met de ontdekking van dit bijzondere ecosysteem. Onderweg leer je meer over de projecten om grote katten zoals de zeldzame Pantanaljaguar te beschermen. Maak wandelingen langs de traag stromende zijrivieren van de rivier de Paraguay. Met een beetje geluk zie je kronkelende anaconda's, zeldzame moerasherten en Braziliaanse tapirs. Je ontdekt ook waarom de onopvallende appelslak een cruciale rol speelt in deze complexe en diverse omgeving.

Dag 13 Pantanal/Foz do Iguaçu

Ga in de ochtend terug naar Campo Grande en vlieg naar Iguaçu. Check in bij een hotel in de buurt van de watervallen van de Iguaçu. Dit is een van de grootste complexen van watervallen ter wereld. Het water stort over drie kilometer aan kliffen naar beneden in een basaltkloof op de grens van Argentinië en Brazilië. Het omliggende landschap is nat van de nevelwolken van de watervallen. Zo ontstaat er een weelderige tropische omgeving waar verschillende zeldzame dieren wonen, zoals tapirs en jaguars.

Dag 14 Foz do Iguaçu

Bezoek de Argentijnse kant van de watervallen van Iguaçu. Voel de nevel van de spectaculaire waterval op je gezicht en maak een wandeling over de bospaadjes en bruggetjes naar de Garganta del Diabolo (Duivelskeel). Je kunt per boot op onderzoek uit en de watervallen van onderen bekijken. Een unieke ervaring! Luister 's avonds naar een lokale natuurkenner die vertelt over de flora en fauna rondom de watervallen en het gebruik van lokale planten in de traditionele geneeskunde.

Dag 15 Foz do Iguaçu/Rio de Janeiro

Bekijk vandaag de watervallen vanuit een andere hoek tijdens een tripje naar de Braziliaanse kant. Geniet van een panoramisch uitzicht op de donderende watergordijnen en wandel over prachtige paden door het weelderige tropische woud. Ga daarna naar het vliegveld en vlieg naar Rio de Janeiro.

Dag 16 Rio de Janeiro

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door