Vaar vanuit Japan in de richting van het prachtige Kamtsjatka tijdens deze expeditiecruise naar het hart van de Zee van Ochotsk.

Vijftien dagen lang verkennen we een overwegend onontdekt gebied vol ongerepte eilanden met bijzondere flora en fauna.

Het Russische Verre Oosten herbergt een schat aan spectaculair natuurschoon dat u nergens anders op de wereld aantreft. Zowel in zee als aan land leeft hier een overvloed aan exotische wilde dieren, waaronder de inheemse bandrob, Stellerzeeleeuwen en de Kamtsjatkabeer. We eindigen ons avontuur in Kamtsjatka, waar het schitterende landschap wordt gedomineerd door ontzagwekkende vulkanen.

*** inclusief regionale vlucht (terugreis) ***

Deze expeditiecruise is aan boord van Ponant's Le Soléal, behorende tot de Sistership-klasse. Bekijk hier alle details van het schip, waaronder het dekplan en alle voorzieningen aan boord.

Hoogtepunten van deze reis

Excursies aan land voor een nadere kennismaking met deze idyllische eilanden, met Zodiac®-boten en een team van ervaren natuurgidsen

Een tocht door een rijk en gevarieerd landschap, met onder meer onbewoonde eilanden, bergen, bossen, vulkanen en ijsschotsen

Een bijzondere reis naar de Zee van Ochotsk, vergezeld door een fotograaf en expert van National Geographic die de bestemming op hun duimpje kennen

Reisschema - 14 dagen

1 Otaru, Hokkaido, Japan

We beginnen ons avontuur in de bruisende havenstad Otaru, gelegen aan de Japanse Zee. Otaru was ooit een industriële hoofdstad en de impact daarvan is ook vandaag de dag nog goed zichtbaar. De brede grachten en het negentiende-eeuwse metselwerk geven het stadje een charmante uitstraling, een effect dat nog extra wordt versterkt als alles in de wintermaanden is bedekt met een laagje sneeuw.

2 Korsakov

Korsakov is een vissersplaats in het zuiden van het eiland Sachalin, waar u een mix van Russische en Japanse bouwwerken aantreft. Vandaag kunt u hier vanaf de heuvel achter de cruiseterminal genieten van een mooi uitzicht over de haven, in Joezjno-Sachalinsk in de lokale geschiedenis en folklore duiken of tijdens een wandeling door de omgeving de rijke flora en fauna van het eiland ontdekken.

3 Tjoeleni

Tjoeleni is een klein onbewoond eiland waar een groot aantal wilde dieren leeft. Zo zijn hier onder meer alken, noordelijke zeeberen en Stellerzeeleeuwen te vinden. We benaderen het eiland vandaag per Zodiac®-boot. Als het even meezit, wacht u hier een warm onthaal van vele dieren die bij het horen of zien van de boot nieuwsgierig naar de waterrand komen gesneld.

4 Nabil’skiy-baai

De Nabil’skiy-baai ligt aan de noordoostkust van Sachalin. Naast dat u hier uitstekend kunt vissen, zijn er in de schitterende natuur rond de baai ook enkele mooie wandelroutes te vinden en zou u een bezoek kunnen brengen aan nabijgelegen archeologische vindplaatsen.

5 Pil’tun-baai

De Pil’tun-baai, eveneens in het noordoosten van het eiland Sachalin, is een belangrijk leefgebied van de met uitsterven bedreigde grijze walvis. Verder komen hier uiteenlopende zeevogelsoorten voor en zou u onder meer Aleoetensternen en Stellers zeearenden kunnen spotten.

6 Iony

Vandaag doen we opnieuw een natuurlijke parel aan. Het eiland Iony ligt midden in de Zee van Ochotsk en hoewel het zeer klein is, komen er vele wilde dieren voor. Naast grote aantallen Stellerzeeleeuwen ziet u hier op de rotsstranden ook uiteenlopende vogelsoorten, zoals zeekoeten, rissa’s en alken.

7 Ochotsk

Nabij het punt waar de rivier de Ochota uitmondt in de Zee van Ochotsk ligt het bedrijvige plaatsje Ochotsk. Het is het centrum van de commerciële visserij in de regio. Hier kunt u kennismaken met de gastvrije locals en met wat geluk ook vele bijzondere dieren bewonderen.

8 Magadan en Zavyalov

De kustplaats Magadan wordt omringd door een ongerept landschap met eindeloze pijnboombossen en brede, snel stromende rivieren. In de periode dat Stalin aan de macht was, werden vele mensen naar werkkampen in de regio Kolyma gestuurd, waar ze onder barre omstandigheden moesten werken. We brengen een bezoek aan het ‘Masker van Droefheid’, een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers uit de Sovjetperiode. Tijdens een wandeling door het centrum van de stad ziet u nog gebouwen in de stalinistische stijl, onder meer te herkennen aan enkele barokke elementen.

Zavyalov is een relatief groot bergachtig eiland in het noorden van de Zee van Ochotsk, nabij Magadan. Ook op dit onbewoonde eiland leven verschillende wilde diersoorten, waaronder zeevogels en zeeleeuwen, die u vandaag tijdens ons bezoek misschien wel te zien krijgt.

9 Varen op de Krutogorova

Vandaag varen we over de kalme Krutogorova. In het zoete water van deze ongerepte rivier, die zich een weg baant langs de vele natuurlijke obstakels van de omliggende riviervlakte, leeft een schat aan wilde dieren. De Krutogorova stroomt ruim 300 kilometer in westelijke richting voordat hij uitmondt in de Zee van Ochotsk.

10 Atlasovo

We varen door naar de Koerilen, een uitgestrekte keten van vulkanische eilanden tussen de Zee van Ochotsk en de Stille Oceaan. De eilanden hebben een fascinerende pure en authentieke schoonheid. Het eiland Atlasovo is genoemd naar de Russische ontdekkingsreiziger Vladimir Atlasoc. Het was het eerste eiland van de Koerilen dat werd ontdekt. Het landschap wordt gekenmerkt door zwarte zandstranden, rotsachtige en weelderig begroeide kusten en een vulkaan die de inspiratie vormde voor vele legendes.

11 Antsiferova en Ostrova Ptich’i, Sachalin Oblast

Antsiferova is een afgelegen en onbewoond eiland in het noorden van de Koerilen. Het vulkanische eiland is het domein van uiteenlopende wilde dieren, zoals Stellerzeeleeuwen, noordse stormvogels en kuifpapegaaiduikers.

Net boven Japan ligt Sachalin, het grootste eiland in Rusland. Het landschap wordt gedomineerd door dichte bossen met overwegend naaldbomen en een grote diversiteit aan inheemse planten. Hier leven beren, vossen, otters en sabelmarters, en in het noorden ook rendieren. In de omliggende wateren zijn bovendien verschillende walvissoorten te vinden, zoals de grote oceaannoordkaper, de Groenlandwalvis en de beloega.

12 Kambalnaya-baai

In de weelderig groene omgeving en het frisse water van de Kambalnaya-baai voelt de bruine beer zich helemaal thuis. Met wat geluk zou u hier vandaag dus maar zo enkele volwassen beren met hun jongen kunnen spotten.

13 Vestnik-baai

De Vestnik-baai is onderdeel van het beschermde natuurgebied Joezjno-Kamtsjatski en daarmee een perfecte plek om de lokale fauna te observeren. Van kuifpapegaaiduikers tot brilzeekoeten en van poolvossen tot beren, in de beboste omgeving van de baai leeft een breed scala aan wilde diersoorten. Tijdens een excursie per Zodiac-boot kunt u het spectaculaire natuurschoon van dichtbij bewonderen.

14-15 Petropavlovsk-Kamtsjatski

Petropavlovsk is de oudste stad in het Russische Verre Oosten, en overal in de stad zijn nog overblijfselen uit de rijke geschiedenis te ontdekken. In de omgeving liggen meerdere actieve vulkanen, waardoor de relatief rustige plaats een populaire toeristische bestemming is. De Avatsja-baai is een van de mooiste en grootste baaien ter wereld, omringd door een lange rij met sneeuw bedekte bergen en op de achtergrond twee gigantische vulkanen.

Petropavlovsk werd in 1740 gesticht toen de schepen Saint-Pierre en Saint-Paul voor het eerst de baai binnenvoeren. Hier vindt u onder meer het Militair Historisch Museum en rondom de stad zijn er bovendien diverse natuurlijke bezienswaardigheden te ontdekken.

Zo liggen er in de buurt drie imposante vulkanen, de Kozelskiy, Avachinsky en Koryaksky.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door