Duik in het Russische Verre Oosten tijdens een unieke 15 daagse cruise-expeditie.

Varend van Petropavlovsk-Kamstjatski  naar Japan over de Zee van Ochotsk reizen we naar afgelegen, onbewoonde gebieden, met na iedere bocht weer een nieuw indrukwekkend landschap. Laat je meeslepen door de bewogen geschiedenis van dit gebied terwijl we aan boord gezelschap krijgen van een National Geographic-expert en -fotograaf.

Geniet van de opmerkelijke biodiversiteit in deze uithoek van de aarde, zowel op land als op zee; we gaan een gebied binnen met een overvloed aan wilde dieren. Spot de inheemse bandrob, de Stellerzeeleeuw en de Kamtsjatkabeer en ontdek tijdens een bezoek aan Tyuleniy één van de grootste kolonies noordelijke zeeberen.

Verken de vele baaien van het schiereiland ,zoals Vestnik Bay en Kambalnaya Bay, maar ook de eilanden Ptich’i, Zavyalov en Magadan met hun opmerkelijke vulkaanlandschappen die eruitzien alsof ze tot een andere wereld behoren.

Onze reis door het Russische Verre Oosten eindigt in Otaru op Hokkaido, het noordelijkste eiland van Japan. Hier bevindt zich een prachtig bewaard gebleven kanalengebied en is de rijke  Japanse geschiedenis alom aanwezig.

Deze expeditiecruise is aan boord van Ponant's Le Soléal, behorende tot de Sistership-klasse. Bekijk hier alle details van het schip, waaronder het dekplan en alle voorzieningen aan boord.

Hoogtepunten van deze reis

Vaar naar het hart van het Russische Verre Oosten en bezoek één van de minst bezochte gebieden van de regio, met spectaculaire landschappen en een verscheidenheid aan wilde dieren.

Ontmoet de inheemse bevolking die al generaties lang op deze eilanden woont en werkt.

Verken de onbewoonde eilanden in de Zee van Ochotsk, met wilde dieren in overvloed.

Breng een bezoek aan Tyuleniy, waar je één van de grootste zeeleeuwenkolonies van Rusland vindt.

Reisschema - 14 dagen

1 Petropavlovsk-Kamtsjatski,Russische

Petropavlovsk-Kamtsjatki, dat wordt omringd door actieve vulkanen, is de oudste stad in het Russische Verre Oosten en het centrum van Kamtsjatka Kraj. Deze stad, gelegen aan de door land omgeven Golf van Avasjinskaja aan de Pacifische kust van het schiereiland Kamtsjatka, werd in 1740 gesticht tijdens de tweede Kamtsjatka-expeditie van Vitus Bering.

De Avatsjabaai is één van de grootste en mooiste baaien ter wereld, bewaakt door twee reusachtige vulkanen en omringd door een lange rij besneeuwde bergtoppen. Hier vindt u onder meer het Militair Historisch Museum en rondom de stad zijn er bovendien diverse natuurlijke bezienswaardigheden te ontdekken.

2 Vestnik-baai

De baai van Vestnik is onderdeel van het beschermde natuurreservaat Joezjno-Kamtsjatki en daarmee een perfecte plek om de lokale fauna te observeren. Van kuifpapegaaiduikers tot brilzeekoeten en van poolvossen tot beren, rondom de baai leeft een ware rijkdom aan wilde dieren. Het maakt deel uit van het beschermde South Kamchatka Nature Park. Dat is één van de zes beschermde gebiedsdelen die samen het natuurpark Vulkanen van Kamtsjatka vormen; een gebied dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Dit natuurpark draagt tevens bij aan het behoud van de traditionele manier van leven van de lokale inheemse bevolking.

Vaar naar de kust met een Zodiac© rubberboot en geniet van de spectaculaire aanblik van het landschap van Kamtsjatka en de Beringzee.

3 Kambalnaya-baai

In de weelderig groene omgeving en het frisse water van de Kambalnaya-baai voelt de bruine beer zich helemaal thuis. Bruine beren zijn van huis uit solitair. Ze leven apart van vrouwtjes en welpen, maar komen wel bij elkaar als er een rijke voedselbron aanwezig is. Je kunt soms spectaculaire bijeenkomsten zien op de beste visplekken, zoals bij de baai van Kambalnaya , waar de zalmen stroomopwaarts zwemmen. Als je geluk hebt, maak je een adembenemende voorstelling mee.

4 Ostrova Ptich’i, Sachalin Oblast

Net boven Japan ligt Sachalin, het grootste eiland in Rusland. Het landschap wordt gedomineerd door dichte bossen met overwegend naaldbomen en een grote diversiteit aan inheemse planten. Hier leven beren, vossen, otters en sabelmarters, en in het noorden ook rendieren. In de omliggende wateren zijn bovendien verschillende walvissoorten te vinden, zoals de grote oceaannoordkaper, de Groenlandwalvis en de beloega.

5 Antsiferova en Atlasovo

Antsiferova is een afgelegen en onbewoond eiland in het noorden van de Koerilen. Het vulkanische eiland is het domein van uiteenlopende wilde dieren, zoals Stellerzeeleeuwen, noordse stormvogels en kuifpapegaaiduikers.

We varen door naar de Koerilen, een uitgestrekte keten van vulkanische eilanden tussen de Zee van Ochotsk en de Stille Oceaan. De eilanden hebben een fascinerende pure en authentieke schoonheid. Het eiland Atlasovo is genoemd naar de Russische ontdekkingsreiziger Vladimir Atlasoc. Het was het eerste eiland van de Koerilen dat werd ontdekt. Het landschap wordt gekenmerkt door zwarte zandstranden, rotsachtige en weelderig begroeide kusten en een vulkaan die de inspiratie vormde voor vele legendes.

6 Varen op de Krutogorova

Vandaag varen we over de kalme Krutogorova. In het zoete water van deze ongerepte rivier, die zich een weg baant langs de vele natuurlijke obstakels van de omliggende riviervlakte, leeft een schat aan wilde dieren. De Krutogorova stroomt ruim 300 kilometer in westelijke richting voordat hij uitmondt in de Zee van Ochotsk.

7 Op zee

Tijdens deze dag op zee geniet je van alles wat Le Soleal te bieden heeft. Laat je bijpraten door onze National Geographic-expert en -fotograaf aan boord, die lezingen en workshops geven over de bestemming. Je kunt ook een kijkje nemen in de speciaal ingerichte fotogalerij. Hier vind je een selectie van de professionele foto's die tijdens je reis zijn gemaakt. Verwen jezelf met een relaxmomentje in de spa of ga lekker lezen in de observatielounge terwijl je ondertussen de omgeving in je opneemt. Met een beetje geluk spot je een paar wilde dieren in het water.

8 Zavyalov en Magadan

Zavyalov is een relatief groot bergachtig eiland in het noorden van de Zee van Ochotsk, nabij Magadan. Ook op dit onbewoonde eiland leven verschillende wilde diersoorten, waaronder zeevogels en zeeleeuwen, die u vandaag tijdens ons bezoek misschien wel te zien krijgt.

Magadan, de hoofdstad van de regio Kolyma, is een stad die wordt omgeven door wilde natuur met pijnbomen zover je kunt kijken, woeste rivieren en groene hellingen die het verkennen meer dan waard zijn. De geschiedenis van Magadan begint in de jaren 30 van de vorige eeuw, toen Goelag-gevangenen die over zee aankwamen van hieruit werden tewerkgesteld in de goudmijn van Kolyma. Tegenwoordig is Magadan één van de belangrijkste havens van oostelijk Siberië en wordt de stad soms ‘het Sint-Petersburg van het Verre Oosten’ genoemd, vanwege de architectonische harmonie en de luxueuze orthodoxe kathedraal met haar gouden koepels.

9 Ochotsk

Ochotsk, dat van 1650 tot 1860 dienstdeed als belangrijkste Russische basis aan de kust van de Stille Oceaan, is de plaats waar de Ochota-rivier uitmondt in de Zee van Ochotsk. Tegenwoordig is Ochotsk het centrum van de visserij in de regio en vanuit de haven worden grote hoeveelheden zalm en andere vis geëxporteerd. Ervaar het lokale leven en geniet van de grote variëteit aan wilde dieren die hier te zien is.

10 Iony

Vandaag doen we opnieuw een natuurlijke parel aan. Het eiland Iony ligt midden in de Zee van Ochotsk en hoewel het zeer klein is, komen er vele wilde dieren voor. Naast grote aantallen Stellerzeeleeuwen ziet u hier op de rotsstranden ook uiteenlopende vogelsoorten, zoals zeekoeten, rissa’s en alken.

11 Pil’tun-baai

De Pil’tun-baai, eveneens in het noordoosten van het eiland Sachalin, is een belangrijk leefgebied van de met uitsterven bedreigde grijze walvis. Verder komen hier uiteenlopende zeevogelsoorten voor en zou u onder meer Aleoetensternen en Stellers zeearenden kunnen spotten.

12 Nabil’skiy-baai

De Nabil’skiy-baai ligt aan de noordoostkust van Sachalin. Naast dat u hier uitstekend kunt vissen, zijn er in de schitterende natuur rond de baai ook enkele mooie wandelroutes te vinden en zou u een bezoek kunnen brengen aan nabijgelegen archeologische vindplaatsen.

13 Tyuleniy

Tyuleniy is één van de meest opmerkelijke natuurspektakels van de wereld. Dit eiland is nog geen 2,5 kilometer lang en toch wonen hier meer dan 100.000 pelsrobben, duizenden Stellerzeeleeuwen en duizenden zeekoeten. De Russische naam voor het eiland is dan ook heel toepasselijk ‘Robbeneiland’. We zullen het vaak in mist gehulde eiland naderen per Zodiac, in de hoop een glimp op te vangen van deze overvloed aan leven.

14 Korsakov

Korsakov werd in 1853 gesticht als de eerste Russische militaire basis op het eiland Sachalin en de haven werd in 1909 in gebruik genomen.

Hier vind je een mix van Russische en Japanse bouwwerken. Tijdens je bezoek kun je vanaf de heuvel vlak achter de cruiseterminal genieten van een prachtig uitzicht over de haven, of een uitstapje maken naar Joeznjo-Sachalinsk en in de lokale geschiedenis en folklore duiken en de fraaie flora en fauna van het eiland ontdekken.

15 Otaru, Hokkaido

Je expeditiecruise naar de Zee van Ochotsk eindigt in Otaru. Otaru was ooit een industriële hoofdstad en de impact daarvan is ook vandaag de dag nog goed zichtbaar. De brede grachten en het negentiende-eeuwse metselwerk geven het stadje een charmante uitstraling, een effect dat nog extra wordt versterkt als alles in de wintermaanden is bedekt met een laagje sneeuw.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door