Grijp deze unieke kans en verken samen met PONANT en National Geographic de woeste en wonderschone Weddellzee, waar grote delen van zowel water als land zijn bedekt onder een dikke laag ijs.

Tijdens deze twaalf dagen durende expeditiecruise naar het hart van dit mystieke gebied trekken schitterende landschappen en ongekend natuurschoon aan u voorbij. Het wordt een uitzonderlijke tocht door een uitgestrekte bevroren wereld, met zee-ijs en open wateren zo ver het oog reikt.

Ten noordwesten van de Weddellzee strekt zich langs de oostkust van het Antarctisch Schiereiland een imposant ijsplateau uit, de Larsen-ijsplaat. Dit witte ijsmassief is met zijn kolossale afmetingen en de imposante tafelijsbergen die ervan afbreken fascinerend en verontrustend tegelijk.

Een onvergetelijke ontdekkingsreis die u zo dicht mogelijk bij de Weddellzee brengt, zodat u de uiteenlopende diersoorten die hier hun toevlucht zoeken in hun natuurlijke habitat kunt bewonderen.

We zijn als bevoorrechte gasten in deze afgelegen contreien overgeleverd aan de weersomstandigheden, de condities van het ijs en de getijden en stromingen ten tijde van ons bezoek. We kunnen daarom niet garanderen dat we op alle vermelde locaties aan land gaan en alle wilde dieren die in deze omgeving leven te zien krijgen. Het programma wordt van dag tot dag bepaald, zodat elke PONANT-cruise een unieke ervaring wordt. De kapitein en expeditieleider zullen alles in het werk stellen om met inachtneming van de door de IAATO opgelegde veiligheidsvoorschriften en richtlijnen zoveel mogelijk uit uw tijd in deze bijzondere regio te halen.

Deze expeditiecruise is aan boord van Ponant's Le Commandant-Charcot. Bekijk hier alle details van het schip, waaronder het dekplan en alle voorzieningen aan boord.

Overnachting in Santiago + vlucht Santiago/Ushuaia + transfers + vlucht Ushuaia/Santiago

Hoogtepunten van deze reis

Tocht naar het hart van de Weddellzee, waar u de indrukwekkende Larsen-ijsplaat en zijn imposante ijsbergen te zien krijgt

Een unieke kennismaking met deze spectaculaire contreien, tijdens activiteiten als hiken, kajakken en poolduiken, of een tocht per hovercraft, luchtballon of sneeuwscooter

Zodiac®-tochten en excursies aan land die u dichterbij de wonderen van Antarctica brengen en u de kans geven een grote verscheidenheid aan wilde dieren te spotten, zoals pinguïns, robben, walvissen en uiteenlopende vogelsoorten

Reizen in het gezelschap van een expert en fotograaf van National Geographic, die u tijdens lezingen en workshops meer vertellen over de bestemming en zowel beginnende als gevorderde fotografen helpen deze mooie regio prachtig in beeld te brengen

Reisschema - 11 dagen

1 Ushuaia

We beginnen ons avontuur in Ushuaia, de zuidelijkste stad van Argentinië en de hoofdstad van de provincie Tierra del Fuego. Vanaf het water gezien biedt de stad een unieke aanblik, met kleurrijke huizen die prachtig afsteken tegen de imposante bergketen op de achtergrond. Maak als het even gaat wat tijd vrij in uw reisschema om hier op verkenning te gaan. Duik bijvoorbeeld in de natuur, cultuur en geschiedenis van Tierra del Fuego in het Museo del Fin del Mundo (Museum aan het einde van de wereld), ga op verkenning in het nationale park of maak een boottochtje in de baai, voor een fenomenaal uitzicht op de stad en een kans om zeeleeuwen en magelhaenpinguïns te spotten.

2-3 Oversteek van de Drake Passage

De ruwe wateren van de Drake Passage zijn berucht bij zowel toeristen en onderzoekers als doorgewinterde zeevaarders. Doordat hier de koude stromingen van de Zuidpool op de warmere equatoriale wateren stuiten, gaat het er bij de oversteek vaak op zijn zachtst gezegd onstuimig aan toe. Maar dat is een bezoek aan het Witte Continent uiteraard meer dan waard.

Tijdens deze dagen op zee heeft u alle tijd om uzelf wegwijs te maken op Le Commandant Charcot, het eerste luxe poolexpeditieschip met hybride voortstuwing ter wereld. Breng een bezoek aan de luxe spa met uitzicht op zee of leen een boek bij de bibliotheek van het schip. Verrijk uw expeditie met de lezingen en workshops van de experts van National Geographic en ons expeditieteam, bijvoorbeeld over de wilde dieren die in deze regionen leven, de Zodiac®-tochten die we organiseren en de belangrijke IAATO-richtlijnen die tijdens excursies aan land gelden.

Of geniet gewoonweg van het spectaculaire uitzicht vanaf het bovendek. Wie weet ziet u in het gezelschap van een van onze natuurgidsen wel enkele van de wilde dieren die in deze wateren leven!

4 Zuidelijke Shetlandeilanden

De Zuidelijke Shetlandeilanden zijn een groep eilanden die zich parallel aan de noordwestkust van Antarctica uitstrekken. Op zo’n 2-3% na zijn ze volledig bedekt met ijs. Enkel aan de kust bevinden zich hier en daar ijsvrije stukken land. Dat zijn dan ook de plekken waar al het leven te vinden is, van pinguïns en robben tot aan het handjevol mensen dat hier op onderzoek doet.

De eilandengroep bestaat uit King George, Elephant, Deception, Half Moon en enkele kleinere eilanden. Tijdens excursies aan land heeft u de kans verlaten walvishavens en onderzoeksbases te bezichtigen en samen met onze National Geographic-fotograaf de spectaculaire landschappen en bijzondere wilde dieren vast te leggen.

5 Noordelijk Antarctisch Schiereiland

We maken een tocht door de betoverende bevroren wereld aan de noordkant van het Antarctisch Schiereiland. Onderweg passeren we de Antarctic Sound, genoemd naar het schip van de Zweedse ontdekkingsreiziger Otto Nordenskjöld, die hier tijdens een belangrijke wetenschappelijke expeditie in 1902 door het ijs werd ingesloten.

Deze zeestraat is de toegangspoort naar de Weddellzee en gevuld met gigantische tafelijsbergen en ijsplaten die vanaf de kusten van deze uitgestrekte zee noordwaarts drijven. Het is het leefgebied van adéliepinguïns en vele zeeluipaarden, die u hier maar zo zou kunnen spotten.

6 De Weddellzee

In de Weddellzee wachten u enkele van de meest iconische en dramatische landschappen van Antarctica. Met gigantische gletsjers, indrukwekkende ijsbergen en pakijs zo ver het oog reikt is de Weddellzee werkelijk een lust voor het oog.

Hier leven pelsrobben, pinguïns, grote albatrossen en andere bijzondere zeevogels, evenals de naamgenoot van de zee: de Weddell-zeehond, het meest zuidelijk voorkomende zoogdier dat permanent in het zuidpoolgebied leeft.

7-8 Varen naar Larsen-ijsplaat

De Larsen-ijsplaat is een lang ijsplateau in het noordwesten van de Weddellzee, genoemd naar de Noorse walvisvaarder kapitein Carl A. Larsen die in 1893 langs het ijsfront voer. In 2017 brak een gigantische ijsberg ter grootte van Luxemburg en ongeveer 10% van de totale omvang van het plateau af en werd de onderliggende zee en onderwaterwereld voor het eerst in 120.000 jaar blootgesteld aan licht. Deze drijvende ijsplaten helpen de erosie van de Antarctische ijsvlakte te remmen. In de afgelopen vijftig jaar zagen wetenschappers deze platen echter regelmatig instorten en registreerden ze bovendien gigantische scheuren van meerdere honderden kilometers lang en diep.

9 De Weddellzee

We keren terug naar de iconische en dramatische omgeving van de Weddellzee. Het uitgestrekte landschap met enorme gletsjers, imposante ijsbergen en pakijs zo ver het oog reikt blijft fascineren.
Vandaag heeft u opnieuw de kans pelsrobben, pinguïns, grote albatrossen en andere bijzondere zeevogels te spotten. En niet te vergeten de gelijknamige Weddell-zeehond, het meest zuidelijk voorkomende zoogdier ter wereld.

10-11 Oversteek van de Drake Passage

We wagen ons opnieuw aan de oversteek van de beruchte Drake Passage. De wateren kunnen er behoorlijk ruw zijn, door de sterke wind en het feit dat hier de koude stromingen van de Zuidpool op de warmere equatoriale wateren stuiten. Op deze onvoorspelbare en zeer speciale plek heeft u echter ook de kans uiteenlopende unieke zeedieren te spotten. Speur onderweg ook af en toe de lucht af, want met wat geluk cirkelen er boven het schip wel albatrossen en Kaapse stormvogels.

12 Ushuaia

Aan het einde van dit Antarctische avontuur komen we weer aan in Ushuaia, de zuidelijkste stad van de wereld. De stad deed voorheen al dienst als zendingspost, strafkolonie en legerbasis, en is in de loop der tijd uitgegroeid tot een geweldige toeristische trekpleister waar u zich dagen kunt vermaken met onder meer wandelen, skiën en excursies aan land en op het water. Proef ook zeker van de lokale gerechten, met lamsvlees uit de regio en vers gevangen vis- en schaaldieren uit de omliggende wateren.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door