De zon gaat op boven nationaal park Kruger en een olifant en jong lopen vlak langs je. Dit is het begin van weer een bijzondere dag in Afrika. Tijdens dit 21-daagse avontuur langs de beroemde bezienswaardigheden van het zuiden van Afrika beleef je ontelbare onvergetelijke momenten. Laat je betoveren door de schoonheid van Kaapstad, voel de kracht van de Victoriawatervallen en speur naar de Big Five met een specialist van het Big Cats Initiative van National Geographic.

Hoogtepunten van deze reis

Carnivorenbehoud, Een onderzoeker van het beschermingsprogramma voor carnivoren van Endangered Wildlife Trust zal ons vergezellen tijdens de safaririt, en zal uitleg geven over het gedrag van cheeta's en andere carnivoren, en over de geleverde inspanningen om ze te beschermen. Dit door National Geographic gesponsorde programma is een onderdeel van het Big Cats Initiative.

Geleide tour botanische tuin Kirstenbosch, Stop en ruik de bloemen tijdens een tour die speciaal ontworpen is voor National Geographic-reizigers. Wandel samen met een botanist door het ongelooflijke botanische tuinen van Kirstenbosch, door National Geographic verkozen tot een van de “10 prachtigste botanische tuinen ter wereld”.

Diner bij een zimbabwaanse familie, Ga op bezoek bij Flatter Ncube en ontmoet haar familie. Je schuift in haar boerderij aan bij een traditioneel Zimbabwaans diner dat is bereid met verse groenten uit haar tuin. Tijdens de heerlijke maaltijd vertellen Ncube en haar familie over hun dagelijks leven.

Reisschema - 21 dagen

Dag 1 Kaapstad

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Kaapstad

Bezoek de nationale botanische tuin van Kirstenbosch met een ervaren gids tijdens een tour die speciaal is gemaakt voor onze groepen – de tuin is door National Geographic Traveler magazine verkozen tot een van de beste tuinen ter wereld. Ga verder naar het bruisende Kaapstad en Kaappunt, met een bezoek aan de pinguïns op Boulders Beach.

Dag 3 Kaapstad

Geniet van een vrije dag, en kies uit een aantal optionele activiteiten, waaronder de Tafelberg of een wijntour in Stellenbosch.

Dag 4 Cape Town/Johannesburg

Fly to Johannesburg, then take a guided tour of Soweto township. Soweto was an important center of South Africa’s anti-apartheid movement and home to its leader, Nelson Mandela. Visit the Mandela House Museum and learn about this painful chapter in the country’s history. In the evening, enjoy a traditional South African braai (barbecue) with your fellow travellers.

Dag 5 Johannesburg/Groot-Kruger

Maak een panoramische rit langs over de beroemde panoramaroute met haltes aan de Blydesrivierspoort, Bourke's Luck Potholes en God's Window. Ga verder naar ons tentenkamp net buiten het nationaal park Kruger.

Dag 6 Kruger nationaal park

Maak 's ochtends een inbegrepen safaririt in Kruger nationaal park in een open safariwagen. Bekijk vanuit je stoel de overvloedige wildlife. Namiddags heb je de optie voor een safaririt of een woudwandeling, of om te relaxen op het dek met uitzicht op de Drinkplaats, een populaire safariplek.
Ga terug naar het kamp en geniet van een traditioneel Zuid-Afrikaans diner op het dek of in de boma.

Dag 7 Kruger nationaal park/Karongwe

Ga verder naar een privé natuurreservaat in Groot-Kruger.

Dag 8 Karongwe Private Game Reserve

Spend the day exploring Karongwe on morning and afternoon safaris with our local guides. Search for Africa's famed "big five" as we drive through the shrublands of the bushveld. Back at camp, relax on deck or take a walk around the grounds.

Dag 9 Karongwe Private Game Reserve/Johannesburg

Keer na een laatste safaririt terug naar de stad. Eet 's avonds in een lokaal gasthuis.

Dag 10 Johannesburg/Victoriawatervallen

Vlieg naar Zimbabwe. Krijg een beter inzicht van het leven in Afrika met een wandeling langs een plaatselijke markt en een diner bij een familie thuis. Ontmoet de familie, ken hun geschiedenis en deel verhalen terwijl je helpt bij het klaarmaken van een traditioneel Zimbabwaans diner.

Dag 11 Victoriawatervallen

Geniet van een vrije dag om het gebied te verkennen. Doe mee aan een riviersafari, culturele tours, ga wildwaterraften, kanovaren of vlieg met een helikopter over de watervallen.

Dag 12 Victoriawatervallen

Verken overdag de prachtige omgeving. Optie om de Victoria-watervallen te bezoeken, te wildwaterraften of een helikoptervlucht over de watervallen te maken.

Dag 13 Victoriawatervallen/Nationaal park Hwange

De ochtend kun je zelf indelen. Daarna reis je naar nationaal park Hwange, het grootste park van Zimbabwe. Bezoek de stichting Painted Dog Conservation en ontmoet een natuurbeschermer die vertelt wat ze doen voor de rehabilitatie van wilde honden die door stropersactiviteiten gewond zijn geraakt. Ga daarna naar de lodge die net buiten de ingang van het park ligt. Maak 's avonds een safaririt op het terrein van de lodge en speur naar wilde dieren.

Dag 14 Nationaal park Hwange

Ga al vroeg op pad voor een safaririt in het park. Je vindt hier grote kuddes olifanten, leeuwen en de zeldzame Afrikaanse wilde hond. Relax 's middags op het terras en spot de lokale dieren die de drinkplaats van de lodge bezoeken. Je kunt 's middags een safaririt of wandeling maken.

Dag 15 Hwange/Nationaal park Chobe

Tijdens de laatste ochtend in Hwange kun je nog een optionele safaririt maken. Daarna steek je de grens over naar Botswana en ga je naar Kasane, de poort van het prachtige nationaal park Chobe. Ga in de middag op bootsafari op de rivier de Chobe en speur naar badende olifanten, nijlpaarden en krokodillen.

Dag 16 Nationaal park Chobe

In de ochtend speuren we verder naar dieren tijdens een safaririt langs de oevers van de Chobe. In de middag kun je een fotosafari maken op de rivier met een gespecialiseerde fotografieboot.

Dag 17 Kasane/Okavango-delta

Sta vroeg op voor een optionele fotosafaririt in nationaal park Chobe. Neem daarna een vlucht naar de uitloper van de Okavangodelta. Check in bij het afgelegen kamp en geniet van de lunch. Maak daarna een wandeling naar het onderzoekskamp van de Wild Bird Trust, partner van de National Geographic Society. Je ontmoet een van de onderzoekers en leert meer over de verschillende projecten en het onderzoek in de regio.

Dag 18 Okavango-delta

Ga de hele dag op excursie met een onderzoeker van het National Geographic Okavango Wilderness Project, een meerjarenproject voor onderzoek en natuurbescherming in het Okavango River Basin in Afrika. Spot wilde dieren vanuit een traditionele mokoro op de rivier en tijdens bushwandelingen en bezoek een vismonitoringsstation en een dorpje. Daarna is het tijd voor een uniek verblijf in een comfortabel kamp op een van de afgelegen eilandjes in de delta. Geniet van een driegangen diner rond het knetterende kampvuur, ontspan en luister naar de nachtgeluiden van de dieren in de delta.

Dag 19 Okavango-delta

Verlaat ons eilandkamp en ga onder leiding van onze ervaren lokale gidsen te voet en in een mokoro op zoek naar dieren. In de middag kom je aan bij ons hoofdkamp. Je kunt lekker ontspannen of gaan zwemmen. Breng de avond door op ons terras met uitzicht op de lagune. Neem plaats in een van de verscholen zitjes of bij het vuur en staar naar de sterren.

Dag 20 Okavango-delta/Maun

Transfer naar de grensstad Maun en geniet van een avond vol cultuur en traditioneel eten samen met de gevierde auteur Bonty Botumile en de Thari-E-Ntsho-verhalenvertellers. Deze plaatselijke onderneming zorgt voor het behoud van Botswana’s erfgoed en het bieden van jobmogelijkheden in de kunstsector aan de jeugd.

Dag 21 Maun

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door