Ontdek meer over de geschiedenis van de mensheid tijdens deze fascinerende tiendaagse expeditie met National Geographic. Van een bezichtiging van Atapuerca, waar de oudste bekende hominide fossielen van Europa werden opgegraven, tot aan prehistorische schuilplaatsen in de Dordogne.

Een bijzondere reis door het verleden, op zoek naar onze oorsprong, onder begeleiding van een National Geographic-onderzoeker en lokale experts.

Hoogtepunten van deze reis

Bezichtiging van Atapuerca, waar de oudste bekende hominide fossielen van Europa werden opgegraven, vergezeld door National Geographic-onderzoeker dr. Ana Cristina Pinto-Llona

Speciaal georganiseerd bezoek aan het onlangs geopende Centre International d’Art Parietal (Internationaal Centrum voor Prehistorische Kunst) en de replica van de beroemde grot van Lascaux, samen met een lokale expert

Bezoek aan een complex van prehistorische schuilplaatsen bij Castel-Merle, om vervolgens aan te schuiven voor een ‘prehistorische’ maaltijd op basis van ingrediënten die de neanderthalers ook gebruikten

Reisschema - 10 dagen

1 Madrid, Spanje

Na aankomst in Madrid heeft u de gelegenheid een wandeling door de stad te maken. (D)

Accommodatie: Gran Meliá Fénix Hotel

2- 4 Cantabrië/San Sebastián

Vanuit Madrid reizen we naar de regio Cantabrië, in het noorden van Spanje. Hier bezichtigen we samen met archeoloog en National Geographic-onderzoeker dr. Ana Cristina Pinto-Llona de archeologische site van Atapuerca, waar de oudste bekende hominide fossielen van Europa zijn opgegraven. Verder doen we het Museo de la Evolucion Humana (Museum van de Menselijke Evolutie) in het nabijgelegen Burgos aan, en kunt u de oudste schilderingen uit de geschiedenis van de mensheid bewonderen in de grotten bij Puente Viesgo. Op het programma staan bovendien een bezoek aan de grotten van Las Monedas en Hornos de la Peña, en het museum van Altamira. Op dag vier eindigen we in San Sebastián, waar u de avond naar eigen wens kunt invullen. (dag 2-3: elke dag O/L/D; dag 4: O)

Accommodatie: Parador de Gil Blas; Silken Amara Plaza

5-6 Saint-Émilion, Frankrijk/Montignac/Vézère-vallei

We steken de grens over en reizen naar het middeleeuwse Franse plaatsje Saint-Émilion, waar we een monolithische kerk en de bijbehorende catacomben bezichtigen. Vanuit onze uitvalsbasis in Montignac gaan we op pad met Christine Desdemaines-Hugon, een expert op het gebied van paleolithische kunst, en bezoeken we samen met haar het Nationaal Museum voor de Prehistorie. Verder kunt u deze dagen de eeuwenoude reliëfs van paarden en bizons in een grot bij Cap Blanc en de prehistorische muurschilderingen van Font-de-Gaume bestuderen, en luisteren naar een interessante lezing. (O/D)

Accommodatie: Hostellerie La Roseraie

7-8 Pech Merle/Lascaux IV/Castel-Merle

Onze volgende stop is Pech Merle, een enorm grottennetwerk vol prehistorische kunst en artefacten van circa 25.000 jaar oud. Hier ziet u onder meer zeldzame voorstellingen van menselijke figuren, in het oppervlak gekraste dieren en een tekening van een mammoet waarbij men slim gebruik heeft gemaakt van de contouren van de steen. Vervolgens heeft u de gelegenheid door de charmante straten van het middeleeuwse Saint-Cirq-Lapopie en Sarlat-la-Canéda te wandelen. Op het programma staat deze dagen ook een speciaal georganiseerd bezoek aan het Centre International d’Art Parietal (Internationaal Centrum voor Prehistorische Kunst) samen met een lokale expert. In dit centrum bevindt zich Lascaux IV, ‘s werelds meest complete replica van de beroemde grot van Lascaux en zijn schilderingen. En alsof dat nog niet genoeg is, bezichtigt u onder begeleiding van archeoloog Isabelle Castanet bij Castel-Merle bovendien een complex van prehistorische schuilplaatsen, voordat u mag aanschuiven voor een ‘prehistorische’ maaltijd op basis van ingrediënten die ooit ook door de neanderthalers werden gebruikt. (dag 7: O/D; dag 8: O/L/D)

Accommodatie: Hostellerie La Roseraie

9-10 Vézère-vallei/Bordeaux

Aan het einde van deze reis staat nog een bezichtiging van de grot van Rouffignac op de planning, die ook wel ‘de grot van de honderd mammoeten’ wordt genoemd. Vervolgens krijgt u een rondleiding door de stad Bordeaux, en sluiten we dit avontuur in Zuid-Frankrijk en Noord-Spanje af met een gezellig diner. De volgende ochtend begint u dan aan uw terugreis. (dag 9: O/L/D; dag 10: O)

Accommodatie: Hotel de Normandie

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door