Reis af naar het hart van de weelderig begroeide heuvels van Oeganda en Rwanda voor de unieke kans chimpansees en berggorilla’s in het wild te bewonderen.

U observeert deze bijzondere dieren samen met een primatoloog en trackt gorilla’s in de bossen van Bwindi Impenetrable National Park en Volcanoes National Park. Tijdens de expeditie verblijft u in prachtige accommodaties, van een bungalow aan een meer nabij het Rwenzori-gebergte tot een hooggelegen eco-lodge met een spectaculair uitzicht over Rwanda’s vulkanen.

Hoogtepunten van deze reis

Tochten met een door National Geographic gesteunde primatoloog, op zoek naar chimpansees, gorilla’s en met uitsterven bedreigde gouden meerkatten

Een bezoek aan een opvangcentrum dat werd opgericht in samenwerking met het Jane Goodall Institute, waar u van heel dichtbij kunt genieten van de capriolen van chimpansees

Een ontmoeting met wetenschappers bij het Karisoke Research Centre van het Dian Fossey Gorilla Fund, die u meer vertellen over lopende projecten op het gebied van natuurbehoud en u uitgebreid informeren over Fosseys achttien jaar durende onderzoek

Reisschema - 11 dagen

1-2 Entebbe, Oeganda/Ngamba Island

Na aankomst in Entebbe wordt u naar het hotel gebracht waar u uw eerste nacht zult doorbrengen. De volgende dag brengen we een bezoek aan het Chimpanzee Sanctuary op Ngamba Island, een opvangcentrum voor geredde en verweesde chimpansees dat werd opgericht in samenwerking met het Jane Goodall Institute. Later op de dag staat bovendien een bezoek aan het Uganda Wildlife Education Centre op het programma. (dag 2: O/L/D)

Accommodatie: Lake Victoria Serena Resort

3-4 Kibale National Park

We reizen door naar Kibale National Park en checken in bij onze accommodatie. Samen met een lokale onderzoeker gaat u op zoek naar chimpansees, zwartwitte franjeapen, roodstaart- en blauwe meerkatten en de zeldzame L’Hoëstmeerkat. Verder brengen we deze dagen een bezoek aan het Bigodi Wetlands Sanctuary. (O/L/D)

Accommodatie: Kyaninga Lodge

5-6 Kibale National Park/Queen Elizabeth National Park

We gaan een tweede ochtend op zoek naar chimpansees. Vervolgens reizen we door naar Queen Elizabeth National Park, waar u tijdens een safari met wat geluk olifanten, leeuwen en de Oegandese kob zult spotten. In de middag observeren we het wild vanaf het water, tijdens een ‘wildlife cruise’. (O/L/D)

Accommodatie: Kyambura Gorge Lodge

7-8 Bwindi Impenetrable National Park

De reis gaat verder naar Bwindi Impenetrable National Park, waar iets meer dan de helft van alle berggorilla’s ter wereld leven. Hier heeft u de unieke kans om in het bos plaats te nemen tussen deze kalme reuzen en één van ’s werelds meest bedreigde diersoorten van heel dichtbij te observeren. (O/L/D)

Accommodatie: Bwindi Lodge

9-10 Volcanoes National Park, Rwanda

We steken de grens over naar Rwanda, waar u zult verblijven in een privévilla met uitzicht over vulkanen en meren. Bij het Karisoke Research Centre van het Dian Fossey Gorilla Fund wordt u ontvangen door experts die u meer vertellen over lopende projecten op het gebied van natuurbehoud. De volgende dag gaat u op zoek naar berggorilla’s in Volcanoes National Park, waar National Geographic-onderzoeker Dian Fossey achttien jaar lang onderzoek deed naar gorilla’s. In de avond wordt u getrakteerd op een traditioneel dansoptreden. (O/L/D)

Accommodatie: Virunga Lodge

11 Volcanoes National Park/Kigali

Vanochtend gaat u in het park op zoek naar de met uitsterven bedreigde gouden meerkatten. Na de lunch wordt u naar de luchthaven gebracht en begint u aan uw terugreis naar huis. (O/L)

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door