Stap aan boord van deze dertien dagen durende expeditiecruise van Rusland naar Alaska en ontdek enkele van ‘s werelds mooiste bezienswaardigheden.

We passeren de Aleoeten, een eilandengroep tussen de Beringzee en de Stille Oceaan, en zetten vervolgens koers naar Unalaska en Alaska. Onderweg ziet u enkele van de actiefste vulkanen ter wereld van heel dichtbij – een werkelijk onvergetelijke ervaring.

Tijdens de reis varen we door een fascinerend en gevarieerd landschap, met weelderige groene dalen en reusachtige gletsjers, en natuurlijk zowel in zee als aan land een verscheidenheid aan bijzondere wilde dieren.

Dankzij de zeer voedselrijke wateren rond de Aleoeten herbergt het gebied een ongekend diverse fauna en kunt u hier onder meer zeevogels, orka’s en andere walvissoorten spotten.

Deze expeditiecruise is aan boord van Ponant's Le Soléal, behorende tot de Sistership-klasse. Bekijk hier alle details van het schip, waaronder het dekplan en alle voorzieningen aan boord.

Hoogtepunten van deze reis

Excursies aan land voor een nadere verkenning van het gebied, met een Zodiac®-boot en een team van ervaren natuurgidsen

Een onvergetelijke ontdekkingsreis door het noordelijke deel van de Pacifische Ring van Vuur

Tocht langs enkele van de actiefste vulkanen ter wereld

Een unieke kennismaking met de Aleoeten en Alaska, vergezeld door een fotograaf en expert van National Geographic die de bestemming op hun duimpje kennen

Reisschema - 12 dagen

1 Petropavlovsk-Kamtsjatski

Petropavlovsk werd in 1740 gesticht en is de oudste stad in het Russische Verre Oosten. De populaire havenstad speelde in de Sovjetperiode een belangrijke rol binnen de militaire industrie. Petropavlovsk-Kamtsjatski strekt zich over meerdere heuvels uit langs de oever van rivier de Isjim en wordt omringd door vulkanen.

2 Op zee

Le Soleal is een innovatief en milieuvriendelijk schip, waarin de subtiele blend van luxe, intimiteit en comfort waar PONANT om bekendstaat perfect tot uiting komt. Met de elegante belijningen in zowel interieur als exterieur en het exclusieve karakter (slechts 132 hutten en suites) is het een uitzonderlijk jacht binnen de cruisemarkt. Tijdens deze dag op zee heeft u de kans het schip eens rustig te verkennen en te genieten van alle services en activiteiten aan boord.

3 Attu, Aleoeten

Attu is het westelijkste en grootste eiland van de Near Islands, een eilandengroep die onderdeel uitmaakt van de Aleoeten (Alaska). Hier vond ooit de enige veldslag tijdens de Tweede Wereldoorlog plaats die op grondgebied van de Verenigde Staten werd uitgevochten. Het betreffende slagveld werd uitgeroepen tot ‘US National Historic Landmark’, een beschermd monument. Door de ligging tussen de Beringzee en het noorden van de Stille Oceaan heerst er op het eiland een onvoorspelbaar klimaat, met stormachtig weer en heftige windstoten.

4 Kiska en Amchitka, Aleoeten

Het eiland Kiska maakt deel uit van de Rat Islands en bevindt zich in het westen van de Aleoeten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Kiska, net als het nabijgelegen Attu, bezet door Japan. De impact van de oorlog is hier nog altijd goed zichtbaar, bijvoorbeeld door de bomkraters die zowel vanaf de grond als op satellietfoto’s in de heuvels rond de haven te zien zijn. Verder vindt u er talrijke opslagplaatsen voor materieel, Japanse bunkers en scheepswrakken die sinds 1943 ongeroerd zijn gebleven.
Amchitka behoort eveneens tot de Rat Islands en is een vulkanisch en tektonisch instabiel eiland. Het maakt deel uit van het Alaska Maritime National Wildlife Refuge en is het domein van een zeer diverse fauna. In het verleden is het eiland bovendien gebruikt voor kernproeven.

5 Atka Island, Aleoeten

Atka Island is het grootste eiland van de Andreanof Islands, een eilandengroep in het zuidwesten van de Aleoeten. In het noordoosten bevindt zich de Korovin, een vulkaan met een hoogte van 1533 meter. Nadat de Japanners Unalaska aanvielen en Attu en Kiska bezetten, evacueerde de Amerikaanse overheid de bewoners van Atka Island en brandde hun nederzettingen tot de grond toe af, om te voorkomen dat de Japanse strijdkrachten er gebruik van konden maken. Na de oorlog werd de gemeenschap weer opgebouwd. We brengen een bezoek aan een traditionele nederzetting van de Unangan, waar u meer te weten kunt komen over de levensstijl en gebruiken van dit volk.

6 Yunaska Island en Chuginadak Island, Aleoeten

Yunaska Island is het grootste eiland van de Islands of Four Mountains in de Aleoeten. Het eiland herbergt een indrukwekkend vulkanisch landschap, bestaande uit twee vulkanen met daartussen een vlak dal.
Ook Chuginadak Island is één van de Islands of Four Mountains. Het westelijke deel van het eiland wordt gedomineerd door Mount Cleveland, één van de actiefste vulkanen van de Aleoeten. Een smalle landstrook scheidt de vulkaan van de ongerepte, lager gelegen oostkant van het eiland.

7 Dutch Harbor, Unalaska

Dutch Harbor is de enige diepzeehaven in de Aleoeten en bevindt zich tussen de Stille Oceaan en de Beringzee. De stad ligt zowel op de kust van Unalaska als Amaknak Island. De beide stadsdelen staan met elkaar in verbinding via een brug met de treffende naam ‘The Bridge to the Other Side’ (de brug naar de overkant). Als u hier aan land gaat, is de Russisch-orthodoxe Holy Ascension of Our Lord Cathedral, de oudste kruisvormige kathedraal in Noord-Amerika, zeker een bezoek waard.

8 Chankliut Island, Alaska

Chankliut Island ligt enigszins verborgen voor de kust van het Alaska-schiereiland. Het gevarieerde landschap met hoge bergen en weelderige valleien geeft Chankliut een unieke charme. Tijdens een wandeling door de prachtige ongerepte natuur komt u langs eeuwenoude vulkanische caldera’s. Een werkelijk onvergetelijke ervaring!

9 Geographic Harbor en Hidden Harbor, Alaska

Geographic Harbor is het hart van Katmai National Park. Het landschap wordt gedomineerd door rotsachtige kliffen met karakteristieke witte vlekken – asafzettingen die na een vulkaanuitbarsting zijn achtergebleven. Tijdens een excursie aan boord van een Zodiac®-boot kunt u Geographic Harbor en zijn hoge kliffen samen met een expert van National Geographic van dichterbij verkennen.
Hidden Harbor ligt in het hart van Katmai National Park, aan Kinak Bay. Het is een adembenemend mooie plek, met een weelderig landschap en betoverende rivieren en meren. Nabij een smalle doorgang vindt u enkele kleine serene stranden waar u het schitterende natuurschoon in alle rust op u kunt laten inwerken. Let echter wel goed op, want u zou maar zo oog in oog kunnen komen te staan met één van de vaste bewoners van dit gebied: de bruine beer.

10 Op zee

Benut deze dag op zee om te genieten van de vele services en faciliteiten die het schip te bieden heeft. Trakteer uzelf op een heerlijk ontspanmoment in de spa of leef u uit in het fitnesscentrum. Maak uw keuze uit het brede scala aan entertainmentopties, of breng een bezoekje aan het bovendek voor een spectaculair uitzicht over de omgeving.

11 Tsaa Fjord, Icy Bay, Alaska

Icy Bay maakt deel uit van Wrangell-St. Elias National Park in het zuidoosten van Alaska en is in de afgelopen honderd jaar gevormd door de gletsjers Guyot, Yahtse en Tyndall. De baai doet zijn naam eer aan, met een actieve kalvende gletsjer die in de fjord uitmondt en deze vaak met ijsbergen afsluit. Terwijl u het schitterende natuurschoon van dichtbij verkent, kunt u genieten van spectaculaire uitzichten en fantastische geologische fenomenen die over een tijdspanne van duizenden jaren zijn ontstaan.

12 Inian Islands en Elfin Cove, Alaska

De Inian Islands zijn een groep kleine, rotsachtige eilanden in de Stille Oceaan, gelegen aan het einde van de Icy Strait. De eilandjes hebben een ongekend rijk ecosysteem, zowel aan land als in het omringende water, met onder meer Stellerzeeleeuwen, roodpootdrieteenmeeuwen, aalscholvers en zeeotters. Tijdens een Zodiac®-excursie kunt u deze bijzondere omgeving van dichterbij ervaren.
Elfin Cove is een sereen eiland dat enkel over zee te bereiken is. Het afgelegen eiland ligt op de punt van de Alexanderarchipel. De kleine haven wordt omringd door kristalhelder water, en aan land staan enkele charmante houten huizen. Een indrukwekkende plek die in alles intense rust uitstraalt.

13 Juneau, Alaska

Juneau is de hoofdstad van Alaska, met in de omgeving prachtig natuurschoon en een geweldige fauna waar maar weinig plekken op de wereld aan kunnen tippen. Langs de Gastineau Strait, in het hart van de spectaculaire Inside Passage, kunt u een waar meesterwerk van Moeder Natuur aanschouwen. Ontzagwekkende bergpartijen met even imposante gletsjers omzomen het water, waar zich met wat geluk enkele bultrugwalvissen laten zien. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen. Maak bijvoorbeeld een kajaktocht, verken de mooie omgeving tijdens een hike door het bos of ga samen met een gids beren spotten – een ervaring die u nog lang zal bijblijven!

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door