Vaar mee van Broom naar Darwin op deze onvergetelijke reis door de Kimberley, één van de meest grandioze landschappen ter wereld.

Geniet van prachtige vergezichten, ongerept natuurschoon en uiteenlopende wilde diersoorten terwijl u enkele van de adembenemendste bezienswaardigheden aandoet die deze Australische regio herbergt – van de pittoreske rivier de Hunter en het Montgomery Reef tot aan de beroemde King George River met zijn majestueuze dubbele waterval, de hoogste in heel Australië.

Deze elf dagen durende expeditiecruise neemt u mee langs enkele van de mooiste stukken kust in de regio. Met imposante watervallen, steile kliffen, uitgestrekte savanne, kalme wateren en woeste bergketens staat een verkenning van de robuuste Kimberley garant voor een werkelijk unieke ervaring.

Dit programma is enkel bedoeld ter indicatie. Om onze gasten de best mogelijke ervaring te bieden, kunnen de kapitein en expeditieleider tijdens de reis, afhankelijk van de getijden en weersomstandigheden, besluiten de genoemde havens in een andere volgorde aan te doen.

Deze expeditiecruise is aan boord van Ponant's Le Lapérouse, behorende tot de Explorer-klasse. Bekijk hier alle details van het schip, waaronder het dekplan en alle voorzieningen aan boord.  

Hoogtepunten van deze reis

U wordt aan boord vergezeld door een fotograaf en expert van National Geographic die de bestemming op hun duimpje kennen

Een bezoek aan bijzondere bezienswaardigheden, waaronder ongerepte mangroves, de dubbele waterval van King George River én de Horizontal Falls, een natuurlijk wonder

Regelmatige Zodiac®-tochten en excursies aan land om de prachtige natuur en uiteenlopende wilde diersoorten van de Kimberley van dichtbij te ervaren

Bezichtiging van de eeuwenoude aboriginal-rotskunst gedurende uw tijd in Vansittart Bay, met tekeningen die naar men vermoedt teruggaan tot de ijstijd

Reisschema - 10 dagen

1 Broome, Australië

Broome is een kustplaats in het noordwesten van de Kimberley, bekend om zijn rijke historie en de glorieuze parelvisserij van weleer. Uw reis begint in Chinatown, een zeer divers stadsdeel waar u in de Japanse geschiedenis duikt tijdens een bezoek aan Broomes beroemde Japanse begraafplaats. Vervolgens treedt u in de voetsporen van de dinosauriërs bij Gantheaume Point, waar ruim 130 miljoen jaar oude pootafdrukken te zien zijn. Als u geluk heeft kunt u hier ook de befaamde ‘Staircase to the Moon’ aanschouwen, een optische illusie die ontstaat wanneer het schijnsel van de maan bij laagtij op de zandbanken wordt weerspiegeld en zo een lichtende trap richting de hemel vormt.

2 Lacepede Islands, Australië

De Lacepede Islands zijn een groep van vier eilanden net uit de kust van de Kimberley. De vrijwel ongerepte omgeving herbergt een overvloed aan flora en fauna, waaronder ook de groene zeeschildpad (Chelonia mydas). De eilanden zijn bovendien een belangrijk leefgebied voor wilde vogels, een zogeheten ‘Important Bird Area’ (IBA), en u zou hier maar zo de bruine gent, de Australische pelikaan, de kleine fregatvogel, en de Australische bonte en zwarte scholekster kunnen spotten. Tijdens een tocht per Zodiac-boot met ons team van natuurkenners krijgt u de kans deze fantastische wilde dieren van dichterbij te ervaren. Ter bescherming van het kwetsbare ecosysteem is het echter verboden hier aan land te gaan.

3-4 Collier Bay, Australië

Collier Bay is onderdeel van de Buccaneer Archipelago, een eilandengroep voor de kust van West-Australië. De Buccaneer Archipelago bestaat uit tussen de achthonderd en duizend rotseilanden met ongerepte witte zandstranden en kleine baaien. In dit gebied, waar enorme getijdenverschillen van maar liefst twaalf meter kunnen optreden, leeft een grote verscheidenheid aan wilde dieren.

De Kimberley kent het op twee na grootste getijdenverschil ter wereld en Montgomery Reef is een perfecte plek om de impact daarvan te aanschouwen. Hier lijkt een compleet rif uit de oceaan te verrijzen wanneer het tij een woeste stortvloed van de top van het rif omlaag smijt. Met nog net geen 400 km2 is dit het grootste nabij de kust gelegen rif in Australië, bestaande uit grote ondiepe lagunes, zeegrasvelden en koraal. Tijdens de Zodiac®-expeditie van vandaag varen we naar het boven het water uitstekende rif met zijn miniwatervallen, zodat u dit spectaculaire getijdenfenomeen met eigen ogen kunt aanschouwen. Houd er rekening mee dat de omvang van het fenomeen wordt bepaald door de kracht van het tij en als gevolg per dag kan verschillen.

5 Careening Bay, Australië

Careening Bay kreeg zijn naam van Luitenant Phillip Parker King, toen zijn schip op het eiland kielde (careening). Omdat de HMC Mermaid ernstig beschadigd was geraakt en lekte, besloot King koers te zetten naar een ondiepe baai om het schip in op te lappen. Op een middag in september voer King de Mermaid daar bij hoogtij op het zand, zodat hij en zijn bemanning aan het vaartuig konden werken. De scheepstimmerman kerfde de naam van het schip en het jaartal in een opvallende boabboom. Inmiddels is deze beroemde boom drie meter breed en onderdeel van het nationale cultureel erfgoed. Een tastbare herinnering aan een vervlogen tijdperk waarin de mens de wereld per schip verkende.

6 Hunter River & Mitchell Falls, Australië

Het stroomgebied van de rivier de Hunter is één van de meest pittoreske delen van de Kimberley-kust. De rivier en Prince Frederick Harbour zijn, omgeven door eeuwenoude dichte regenwouden, ongerepte mangroves en imposante zandsteenkliffen, een lust voor het oog. In de mangroves, die tot de meest ongerepte ter wereld worden gerekend, komen ruim achttien verschillende soorten mangrovebomen voor waarin een rijke en zeer diverse fauna leeft. Ons deskundige expeditieteam vertelt u er alles over terwijl u per Zodiac®-boot deze ongerepte mangroves verkent en samen op zoek gaat naar de wilde diersoorten die hier voorkomen.

7 Swift Bay, Australië

De Bonaparte Archipelago is een ruw en rotsachtig eilandendoolhof dat zich over een lengte van nagenoeg 150 km langs de afgelegen Kimberley-kust uitstrekt. Hier vindt u Swift Bay, een schitterende en vrijwel onaangetaste baai uit diep gekloofd zandsteen, met vele grotten en rotsholtes. Op de wanden van deze natuurlijke schuilplaatsen prijken rotstekeningen in de stijl van de Wandjina en Gwion Gwion. Samen met het expeditieteam zet u hier vandaag voet aan land om enkele van deze bijzondere rotsgalerieën te bezichtigen.

8 Vansittart Bay, Australië

Vansittart Bay is een grote beschutte baai met enkele inhammen en eilanden, waaronder ook Jar Island. Op dit eiland zijn eeuwenoude rotstekeningen te vinden in de enkel hier in de Kimberley voorkomende Gwion Gwion-stijl. Bij de vroege Europese onderzoekers die zich verdiepten in de aboriginal-cultuur in de Kimberley lag de focus vooral op de sterker vertegenwoordigde en dramatischere Wandjina-kunst, maar in de afgelopen jaren is er wereldwijd ook steeds meer aandacht voor kunst van de Gwion Gwion. Ons expeditieteam neemt u mee aan wal, waar u tijdens een korte wandeling langs enkele fascinerende rotsformaties komt en de Gwion Gwion-kunst van dichtbij kunt bewonderen.

9 King George River, Australië

De King George River is een iconische waterweg die stroomt door een tachtig meter hoge kloof. Gedurende de tocht stroomopwaarts verandert het omliggende landschap continu en trekt een adembenemend schouwspel van kleuren en texturen aan u voorbij. Het hoogtepunt van vandaag is toch wel King George Falls, de hoogste waterval in de Kimberley. Uw expeditieteam brengt u in Zodiac-boten of tenders naar de voet van deze dubbele waterval en vertelt u alles over de prachtige geologische formaties van de canyon.

10 Op zee

Op deze dag aan boord van ons cruiseschip Le Lapérouse kunt u terwijl we door deze fantastische omgeving varen even bijkomen van alle indrukken van de reis. Het schip beschikt over vele faciliteiten, waaronder een ontspannende spa, een infinity pool, de Blue Eye-lounge en een voortreffelijk restaurant. Breng ook zeker een bezoekje aan het bovendek om te genieten van het spectaculaire uitzicht, of grijp deze gelegenheid aan om een praatje te maken met een National Geographic-expert of -fotograaf.

11 Darwin, Australië

We eindigen deze bijzondere reis in de hoofd- en dichtstbevolkte stad van het Noordelijk Territorium van Australië. Darwin is een smeltkroes van verscheidene nationaliteiten en culturen. Deze cultureel diverse en eclectische stad staat bekend om zijn relaxte sfeer, tropische architectuur en prachtige ligging aan de Timorzee.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door