Ontdek twee uitzonderlijke archipels tijdens deze fantastische expeditiecruise. Wij verkennen Kaapverdië en de Bijagós-eilanden en leren zo meer over de lokale bevolking en hun cultuur en ontdek unieke en prachtige dieren in het wild.

Reis op Kaapverdië naar São Nicolau en zie de unieke berglandschappen, verken de cultuur van Mindelo en ontdek de meest actieve vulkaan van de archipel in Fogo, ook wel bekend als 'vulkaaneiland', dat buitengewone panorama's biedt.

Ontdek de diverse flora en fauna van Bijagós Island, een UNESCO-biosfeerreservaat. Gelegen voor de kust van Guinee-Bissau, is deze archipel een van de best bewaarde en beschermde ter wereld en PONANT is de enige cruiselijn die toegang heeft tot deze spectaculaire archipel.

Het is geclassificeerd als een biosfeerreservaat van UNESCO en bestaat uit 88 eilanden, waarvan de meeste onbewoond zijn en waar fauna en flora kunnen bloeien en groeien.

Geniet tijdens uw expeditie van frequente landingen via Zodiac®, waar u wordt begeleid door een team van deskundige natuuronderzoekers en kennis maakt met enkele van de meest spectaculaire bezienswaardigheden en landschappen van de regio. U wordt aan boord vergezeld door een National Geographic Expert en fotograaf die uw reis zal verrijken met lezingen en workshops.

Inbegrepen - Vlucht Parijs / Praia + transfer

Deze expeditiecruise is aan boord van Ponant's Le Dumont-d’Urville, behorende tot de Explorer-klasse. Bekijk hier alle details van het schip, waaronder het dekplan en alle voorzieningen aan boord.

Hoogtepunten van deze reis

Geniet van exclusieve toegang tot de Bijagós-archipel, een UNESCO-biosfeerreservaat en een van de best bewaarde en beschermde archipels ter wereld. PONANT is de enige cruise maatschappij met toestemming om deze adembenemende regio binnen te varen.

Bezoek enkele van de grootste culturele steden en dorpen van Kaapverdië, zoals Ribeira Grande, Mindelo en Porto Novo.

Bezoek traditionele dorpen en ontmoet lokale Bidyogo-mensen in de Bijagós-archipel, die hun tradities van hun voorouders blijven beoefenen en de bloeiende fauna en flora op de eilanden beschermen.

Ontdek de rijke biodiversiteit van de Bijagós-eilanden, waaronder een grote verscheidenheid aan vogels, zeeschildpadden en het zeldzame zoutwaternijlpaard.

Ervaar Kaapverdië en de Bijagós-eilanden samen met een National Geographic-fotograaf en -expert, die gespecialiseerd zijn in de bestemming.

U krijgt de kans om deel te nemen aan een ‘beach clean up’ om de ongerepte omgeving van de Bijagós-eilanden en zijn inwoners te beschermen.

Reisschema - 11 dagen

1 Praia, Santiago, Cape Verde

Uw expeditiecruise gaat van start in Praia, de hoofdstad van Kaapverdië, gelegen in het zuiden van het eiland Santiago. Hier verkennen we het oude centrum dat uitkijkt over de oceaan en bekijken de vele historische gebouwen met hun karakteristieke bovenramen die hier te vinden zijn. In de oude wijk kunt u in het Etnografisch Museum ook meer te weten komen over de rijke culturele geschiedenis van de eilandengroep. We sluiten de dag af met een bezoek aan de haven en het standbeeld van Diogo Gomes, de man die de archipel in 1460 ontdekte.

2 São Nicolau, Cape Verde

Als u van bergen houdt, komt u op dit eiland absoluut aan uw trekken. São Nicolau wordt gekenmerkt door een imposant berglandschap, met Monte Gordo als hoogste punt. U kunt genieten van het natuurschoon tijdens een wandeling over de bergpaden rondom Fajã, of cultuur snuiven in de hoofdstad van het eiland. Ribeira Brava is gelegen in een diepe groene vallei nabij de top van Monte Gordo. En ook voor kustliefhebbers zijn er genoeg geweldige bezienswaardigheden, zoals de Blue Hole, het rustige strand van Tarrafal en het charmante vissersdorpje Preguiça.

3 Mindelo, São Vicente, Cape Verde

Onze volgende stop is de culturele hoofdstad van Kaapverdië, Mindelo. In de cafés kunt u samen met de locals luisteren naar de melancholieke morna onder het genot van een glaasje van de nationale drank, een uit suikerriet gedistilleerde rum. Het eiland staat bovendien bekend om de Britse en Portugese koloniale architectuur en pastelkeurige huizen, de Mercado Municipal (een overdekte markt) en de façades van het oude Gouverneurspaleis.

4 Santo Antão, Cape Verde

Op het eiland Santo Antão, het groenste eiland van de archipel, ontdekt u de kustplaats Porto Novo en zijn pittoreske haven met kleurrijke boten. Ga naar het centrum van de stad voor ‘foodie-heaven’ waar u enkele van de beste desserts kunt proeven gemaakt met lokaal fruit. U krijgt ook de kans om de charmante geschilderde gebouwen die de Kaapverdische architectuur kenmerken te ontdekken en te genieten van de prachtige groene landschappen van het eiland.

5 Fogo, Cape Verde

Op het vulkanische eiland Fogo bevindt zich waarschijnlijk de hoogste bezienswaardigheid van de archipel. De actieve krater van de vulkaan Pico de Fogo wordt omringd door een enorme caldera en sporen van recente en oudere lavastromen. Een geweldige plek voor een mooie wandeling. En ook hier zijn er langs de kust voldoende opties: van het charmante Mosteiros tot aan de stijlvolle koloniale huizen in de historische plaats São Filipe, er is werkelijk voor ieder wat wils.

6 Op Zee

Deze dag op zee geeft u de kans om het schip te verkennen en te genieten van alle faciliteiten en activiteiten aan boord. Aan boord van Le Dumont-D’Urville, een innovatief en milieuvriendelijk schip, beleeft u een unieke, intieme en comfortabele ervaring. Neem een duikje in het zwembad, neem deel aan leerzame lezingen om meer te weten te komen over de magie van de Bijagós voordat je deze unieke hoek van onze planeet bereikt of geniet simpelweg van het uitzicht vanaf het bovendek.

7 Maio Island, Bijagós

De Bijagós Archipel werd in 1996 door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat, vanwege de rijke biodiversiteit en bijzondere mariene flora en fauna. De archipel bestaat uit 88 eilanden, waarvan er 23 onbewoond zijn. In deze afgelegen en van alle westerse invloeden afgeschermde regio kunt u op Maio kennismaken met de lokale bevolking en krijgt u een uniek inkijkje in hun dagelijks leven en de oude tradities die hier nog altijd in ere worden gehouden.

8 Caravela Island, Bijagós

Caravela is het noordelijkste eiland in de Bijagós Archipel van Guinee-Bissau.

Met zijn witte zandstranden en zwarte rotsen is Caravela een geweldige plek om aan het einde van uw expeditiecruise een dag door te brengen. Het eiland is bedekt met dichte mangrovebossen en herbergt net als de omliggende eilanden een schitterende flora en fauna.

9-11 Bijagós Islands, Bijagós

De Bijagós-archipel werd in 1996 uitgeroepen tot UNESCO-biosfeerreservaat. Het staat bekend om zijn rijke fauna, waaronder zeeschildpadden en nijlpaarden. De Bijagós-eilanden zijn de parel in de kroon van Guinee-Bissau, een archipel van 88 eilanden die een van de best bewaarde en beschermde ter wereld is. PONANT is de enige cruisemaatschappij die toegang heeft tot deze spectaculaire archipel met een gebied met buitengewone biodiversiteit. De Bijagós zijn ongerept met wilde landschappen die worden beschermd door de lokale gemeenschap.

Ontmoet tijdens uw expeditie de lokale bevolking van Caravela en Carache-eilanden die zich hebben aangepast aan en in harmonie leven met de lokale omgeving. Wees getuige van hun ceremonies en rituelen en begrijp hun manier van leven met verdere presentaties aan boord.

Als we geluk hebben, en afhankelijk van de zee en de weersomstandigheden, kunnen we ook het eiland Orango bezoeken, het grootste en meest mysterieuze eiland in de archipel, beroemd om zijn overvloedige biodiversiteit - inclusief het zeldzame zoutwaternijlpaard - en zijn prachtige landschappen . Tijdens Zodiac®-uitstapjes gaan we op pad om deze beschermde omgeving te ontdekken, op zoek te gaan naar dieren in het wild en meer te leren over het huis van de Bijogo-bevolking, de echte beheerders van dit heiligdom. Bovendien krijgt u de kans om deel te nemen aan een ‘beach clean up’ om deze unieke omgeving en haar inwoners te helpen.

Afhankelijk van de positie van de zandbanken kunnen we mogelijk Bolama bereiken, het eiland dat het dichtst bij het vasteland ligt, de stad Bolama die in 1871 werd gevormd en van 1879 tot 1941 de hoofdstad van het Portugese Guinee werd, voordat het naar Bissau werd overgebracht. Deze prachtige stad heeft een prachtige koloniale architectuur en is een levende weergave van de geschiedenis van de regio.

12 Dakar, Senegal

We sluiten dit exotische avontuur af in de bruisende hoofdstad van Senegal, Dakar. Een schitterende stad waar u van de ene verrassing in de andere valt. Hier kunt u dwalen door de diverse wijken, proeven van lokale delicatessen in Marché Kermel en genieten van de geweldige culturele scene. Mocht u nog wat tijd hebben voordat u aan uw terugreis begint, doe dan zeker het eiland Gorée aan, dat enkele eeuwen het grootste centrum van de slavenhandel aan de Afrikaanse kust was. Inmiddels staat het op de UNESCO-werelderfgoedlijst en de koloniale architectuur zal u zeker niet teleurstellen.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door