Mexico is een feest voor al je zintuigen. Dompel je onder in de bruisende stadsgeluiden van Mexico-Stad, bewonder de adembenemende ruïnes van de Azteken en proef exotische gerechten en dranken. Tijdens deze negendaagse reis beleef je het allemaal. Je reis begint in de beroemde hoofdstad van het land, waarna je op zoek gaat naar Mexico's kleurrijke verleden. Bezoek plekken als de UNESCO-werelderfgoedlocaties Teotihuacan en Mitla en het Frida Kahlo-museum en ga langs bij de ambachtslieden van Oaxaca. Uiteraard proef je onderweg van lokale lekkernijen en natuurlijk van mezcal. Je hebt ook genoeg vrije tijd om het prachtige land zelf te verkennen.

Hoogtepunten van deze reis

Mezcal fabriekstour, Dit gedestilleerde likeur, dat niet verward mag worden met tequila, wordt in kleine porties gemaakt uit verschillende agavekruiden (puntige groene planten die op de toppen van granaatappels lijken). Proef verschillende types, inclusief witte, ongerijpte mezcal (vaak verkocht met een agavelarve erin), en ook (gerijpte) sets “reposado” en “añejo”.

Monte Albán tour, Geniet van het 360 gradenuitzicht, bekijk het Olmeeks houtsnijwerk en ga zeker het museum bezoeken om kunstwerken en gedenkstenen opgegraven in de 20e eeuw te bekijken.

Culinarie ervaring Oaxaca, Geniet van de culinaire lekkernijen van Oaxaca samen met een lokale host. Stop onderweg bij een markt en een chocolademolen, en doe mee aan een workshop tortilla's maken. Ga daarna bij een plaatselijke familie samen eten.

Reisschema - 9 dagen

Dag 1 Mexico-Stad

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Mexico-Stad

Ga op pad en ontdek te voet de levendige hoofdstad van Mexico. Verken Zócalo, een enorm groot en historisch plein dat nog uit de tijd van de Azteken stamt. Geniet vervolgens van de lokale keuken tijdens een wandeling over een bruisende voedselmarkt. In de middag heb je vrije tijd om de goede museums in de stad te bezoeken zoals het National Museum of Anthropology of het Palace of Fine Arts. Je kunt ook muurschilderingen bekijken van Diego Rivera, een beroemde Mexicaanse schilder die in de eerste helft van de 20ste eeuw de Latijns-Amerikaanse frescobeweging leidde. 's Avonds kun je een traditionele dansvoorstelling bijwonen van het Ballet Folklórico de México.

Dag 3 Mexico-Stad

Ga naar Teotihuacán voor een wandeling met gids door deze eeuwenoude stad en UNESCO-werelderfgoedlocatie. Niemand weet precies wanneer Teotihuacán, de 'Stad van de Goden', is gebouwd of door wie, maar in de 5e eeuw was de stad uitgegroeid tot een van de belangrijkste steden in Centraal-Amerika. Ontdek de indrukwekkende pre-Azteekse ruïnes en verken legendarische tempels zoals de Piramide van de Zon en de Piramide van de Maan. Ga terug naar Mexico-Stad voor een vrije avond. Bewonder het uitzicht vanaf de Torre Latinoamericana-wolkenkrabber of laat je meeslepen tijdens een lucha libre-match, een Mexicaanse vorm van freestyle worstelen.

Dag 4 Mexico-Stad/Puebla

Sta vroeg op en ga naar Xochimilco voor een tour bij zonsopgang door een eeuwenoud systeem van kanalen dat door de Azteken is aangelegd. Vaar op een felgekleurde punterboot door kleurrijke drijvende tuinen. Stop onderweg bij een lokale boerderij voor een traditioneel ontbijt. Ga daarna naar het Frida Kahlo-museum in het bruisende Coyoacán-district. Maak een tour door Casa Azul, het 'blauwe huis', waar de wereldberoemde Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo is geboren en haar laatste jaren heeft doorgebracht. Vervolg je reis naar Puebla voor een wandeling met gids door deze prachtige stad. De stad wordt geflankeerd door een enorme vulkaan en staat bekend om de Spaanse koloniale architectuur en culinaire tradities. Het schijnt dat het heerlijke gerecht mole poblano hier is ontstaan.

Dag 5 Puebla

Bewonder de kunsten van een lokale Talavera-pottenbakker en ontdek de historische en culturele waarde van deze Mexicaanse keramiektraditie die door de Spanjaarden in de 16e eeuw in de Nieuwe Wereld is geïntroduceerd. Geniet de rest van de dag van je vrije tijd: ga naar een van Puebla's kleurrijke markten, maak een culinaire tour of ontdek de Grote Piramide van Cholula, de grootste piramide ter wereld.

Dag 6 Puebla/Oaxaca

Reis naar Oaxaca, een indrukwekkende stad waar de oorspronkelijke cultuur nog volop aanwezig is. Stop onderweg bij een kunstenaarscollectief en ontdek de alebrijes, fel gekleurde houtfiguren van fantastische wezens. Maak in Oaxaca een wandeling met gids over het grote plein en geniet daarna van culinaire hoogtepunten met een lokale expert. Ga naar een molen en ontdek hoe chocolade wordt gemaakt. Bak vervolgens je eigen tortilla's tijdens een tortillaworkshop. Proef de exotische smaken van Oaxaca in de keuken van een lokale familie en laat je inspireren door de traditionele eetcultuur en manier van koken.

Dag 7 Oaxaca

Bezoek de ruïnes van Mitla voor een tour met gids. Mitla is een van de bekendste archeologische plekken van Mexico en men vermoedt dat het heeft gediend als een begraafplaats van de Zapoteken. Bewonder de versteende watervallen van Hierve el Agua, die ontstaan zijn door mineraalafzettingen uit water dat van een klif afdruipt. Ga op de terugweg langs bij een mezcalfabriek en proef de unieke smaak van dit lokale drankje dat gemaakt is van de agave. Geniet van een relaxte avond in Oaxaca of ga 's avonds de stad in.

Dag 8 Oaxaca/Mexico-Stad

Begin de dag met wat vrije tijd. Je kunt een wandeling maken langs de ruïnes, pleinen en piramiden van Monte Albán, die dateren uit de 8ste eeuw voor Christus. Je kunt ook een optioneel bezoek brengen aan het Museum of Oaxacan Cultures in een prachtig klooster. Leer hoe je de lekkere saus mole maakt of relax in een café op het centrale plein van Oaxaca. Pak in de middag een vlucht terug naar Mexico-Stad voor een laatste avondje uit in de hoofdstad.

Dag 9 Mexico-Stad

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door