Ga mee op deze zestien dagen durende expeditie met National Geographic en ervaar de geweldige grandeur van China.

Tijdens de reis ontdekt u enkele van de vele bijzondere schatten die China te bieden heeft, zoals de befaamde Chinese Muur, het terracottaleger van Xi’an en de honderden gebouwen en tempels in de Verboden Stad. Vanuit Beijing reizen we naar Xi’an, om na een riviercruise over de Yangtze de expeditie af te sluiten met een bezoek aan Chongqing en Shanghai. We worden deze twee weken vergezeld door experts van National Geographic, die u zullen helpen alles uit dit bijzondere Chinese avontuur te halen.

Hoogtepunten van deze reis

Een unieke kennismaking met reuzenpanda’s tijdens een dagexcursie naar een onderzoekscentrum nabij Chengdu, waar u mag meehelpen bij het voeren en verzorgen van de panda’s en meer te weten komt over wat men hier doet om deze dieren te beschermen

Bijzondere ontmoetingen met National Geographic-onderzoekers verspreid over het land, die u meer vertellen over recent onderzoek op het gebied van milieu, natuurbescherming en geologie

Varen over twee van China’s meest legendarische rivieren, door de Drie Kloven van de Yangtze en het karstlandschap van de Li

Reisschema - 16 dagen

1 Beijing, China

Na aankomst in Beijing wordt u naar ons hotel in het hart van de hoofdstad gebracht. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen.

Accommodatie: The St. Regis Beijing

2 Beijing, China

Vandaag ontdekt u het keizerlijke Beijing. We beginnen bij de Tempel van de Hemel, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat en wordt omringd door prachtige tuinen. U maakt onder begeleiding van een tai chi-meester kennis met de Chinese bewegingsleer en stapt vervolgens in een riksja voor een rondleiding door een traditionele wijk, of hutong. Na een wandeling over het uitgestrekte historische Tiananmenplein (Plein van de Hemelse Vrede) verkennen we de Verboden Stad met haar ruim negenhonderd gebouwen en tempels. Verder staat er een bezoek aan Friends of Nature op het programma, China’s oudste milieuorganisatie. We ontmoeten National Geographic-onderzoeker Boju Zhang, die ons meer vertelt over zijn inspanningen om de lucht- en waterkwaliteit van de hoofdstad te waarborgen. Tot slot schuift u vanavond samen met uw medereizigers aan voor een feestelijk diner met pekingeend. (O/L/D)

Accommodatie: The St. Regis Beijing

3 Chinese Muur/Beijing

Op dag drie krijgt u een glimp van het China van weleer. We brengen een bezoek aan de Chinese Muur bij Simatai, een iets minder drukbezocht deel van het vestingwerk dat nog in zijn oude staat te bewonderen is, en het nabijgelegen ‘waterstadje’ Gubei (of Gubei Water Town), met zijn eeuwenoude huizen, met kwartsiet geplaveide straten en mooie waterwegen. (O/L)

Accommodatie: The St. Regis Beijing

4-5 Xi’an

Met de hogesnelheidstrein reist u eersteklas naar Xi’an, ooit het oostelijke eindpunt van de Zijderoute en de hoofdstad van China. Hier krijgt u een uniek kijkje achter de schermen bij het Archeologie Instituut – normaalgesproken niet toegankelijk voor publiek. U komt meer te weten over de opgravingen en ziet de terracottakrijgers van dichtbij. De volgende dag bewonderen we na het ontbijt het legendarische terracottaleger, met duizenden soldaten, strijdwagens en paarden die rond 210 v. Chr. in het graf van de eerste keizer van China, Qin Shi Huang, werden begraven. Daarna kunt u een wandeling of fietstocht maken over de imposante stadsmuur. Bovendien heeft u deze dag wat vrije tijd, om bijvoorbeeld de vele markten en bezienswaardigheden van de moslimbuurt te verkennen. (dag 4: O/L/D; dag 5: O/L)

Accommodatie: Sofitel Xi’an on Renmin Square

6 Yichang/rivier de Yangtze

Op dag zes vliegen we naar Yichang, waar u in de middag een rondleiding krijgt door de stad. Vervolgens stappen we aan boord van onze luxe cruiseboot en beginnen aan een tocht met vier overnachtingen door de adembenemende Drie Kloven van de Yangtze. (O/L/D)

Accommodatie: Yangzi Explorer

7-9 Rivier de Yangtze

Tijdens onze riviercruise over de Yangtze staan er elke dag excursies op het programma. U bezichtigt ‘s werelds grootste engineeringproject bij de Drieklovendam, vaart met een lokale sampanboot over smalle zijrivieren om de prachtige omgeving verder te verkennen en brengt een bezoek aan Fuling en het ‘816 Underground Project’, de grootste kunstmatige militaire grot ter wereld waar eens een geheime nucleaire fabriek was ondergebracht. Terwijl we varen kunt u aan boord bovendien kennismaken met traditionele geneeswijzen en lokale ambachten, in de ochtend meedoen aan een les tai chi en uiteraard gewoonweg genieten van het imposante landschap van de Drie Kloven. (O/L/D)

Accommodatie: Yangzi Explorer

10-11 Chongqing/Chengdu

We stappen uit in Chongqing en reizen door naar Chengdu. Onderweg maken we een tussenstop bij de Rotsculpturen van Dazu. De eeuwenoude reeks van sculpturen die door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed bestaat uit verscheidene religieuze afbeeldingen (uit het boeddhisme, confucianisme en taoïsme) en taferelen uit het dagelijkse leven ten tijde van de Tang-dynastie. Op de eerste avond in Chengdu genieten we samen van een Chinese ‘hot pot’ (een soort fondue), een populair streekgerecht van de provincie Sichuan. De volgende dag brengt u door bij de Dujiangyan Giant Panda Base van het China Conservation and Research Centre for the Giant Panda. Hier mag u de verzorgers helpen bij het voeren van de panda’s en het schoonmaken van de verblijven, en komt u meer te weten over wat men hier doet om deze bijzondere dieren te beschermen. Aan het einde van de dag dineren we opnieuw in Chengdu. (O/L/D)

Accommodatie: The St. Regis Chengdu

12-13 Guilin en Yangshuo

Op dag twaalf vliegen we naar Guilin en dalen af in de Rietfluitgrot, een enorm ondergronds gangenstelsel met indrukwekkende stalagmieten en stalactieten. Vervolgens brengen we een bezoek aan het Instituut voor Karstgeologie. Hier worden we ontvangen door dr. Zhang Hai, die ons meer vertelt over een door National Geographic ondersteund project dat 3D-analyses en -modellen van Chinese grotten maakt, en kunt u een korte wandeling maken door het prachtige bos rondom het instituut. De volgende dag staat er een tochtje over de rivier de Li op het programma. De boot glijdt langs kalksteenspitsen en rijstterrassen die Chinese kunstenaars generatie na generatie hebben geïnspireerd en stopt onderweg bij verschillende antiek- en ambachtsmarkten. Aan het einde van de dag keren we terug naar Guilin, waar u de avond naar eigen wens kunt invullen. (dag 12: O/L/D; dag 13: O/L)

Accommodatie: Shangri-La Hotel Guilin

14-16 Shanghai

Voor het laatste deel van deze expeditie vliegen we naar het bruisende Shanghai en checken in bij ons hotel. De eerste dag in Shanghai begint met een wandeling tussen de pittoreske paviljoenen, vijvers en zigzagbruggen van Yu Garden, een beroemde klassieke Chinese tuin die dateert uit 559. Vervolgens kunt u rondneuzen tussen het intrigerende aanbod van antiek en andere snuisterijen bij de Yuyuan Bazaar. We lunchen samen met de door National Geographic ondersteunde natuurbeschermer en wildlife-fotograaf Jing Li, die zich inzet voor de bescherming van met uitsterven bedreigde vogels in de omgeving van Shanghai. Daarna zoeven we omhoog naar het observatieplatform van het hoogste gebouw in China, de Shanghai Tower, voor een weergaloos uitzicht op de skyline. Vervolgens wandelen we door de in neonlicht gehulde straat Nanjing Lu en langs het water over de historische Bund-promenade. Uw Chinese avontuur komt in de avond feestelijk ten einde met een afscheidsdiner bij een lokaal restaurant. De volgende dag wordt u naar het vliegveld gebracht, waar u aan uw terugreis naar huis begint. (dag 14: O/L; dag 15: O/L/D; dag 16: O)

Accommodatie: Fairmont Peace Hotel

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door