Van pelgrimsoorden tot lokale gemeenschappen – reis af naar het hart van Bhutan tijdens een elfdaagse expeditie met National Geographic.

Gedurende deze uitzonderlijke reis bezoekt u enkele van de mooiste bestemmingen van dit magische koninkrijk, zoals Punakha, Paro en Thimphu, en gaat u op verschillende excursies waarbij u lokale hoogwaardigheidsbekleders ontmoet, historische monumenten ontdekt en kennismaakt met eeuwenoude tradities die hier nog altijd in ere worden gehouden.

Hoogtepunten van deze reis

Een prachtige hike naar Bhutans beroemdste pelgrimsoord, het Taktsang Lhakhang-klooster (het ‘Tijgernest’), waar u samen met de monniken van Gangtey Gompa een intieme ceremonie bijwoont

Tijdens een speciaal banket heeft u de kans enkele lokale hoogwaardigheidsbekleders en professionals te ontmoeten en krijgt u een persoonlijker inkijkje in het hedendaagse Bhutan

Een verblijf in het spectaculaire Zhiwa Ling Hotel, een National Geographic Unique Lodge en een magnifiek voorbeeld van de Bhutanese architectonische kunst

Reisschema - 11 dagen

1-2 Bangkok, Thailand/Paro, Bhutan

U overnacht in Bangkok en vliegt vervolgens naar Paro. Hier, in de Paro-vallei, brengt u een bezoek aan Ta Dzong, een 17e-eeuws fort. Voordat u aanschuift bij het welkomstdiner heeft u de gelegenheid het uitzonderlijke hotel – een National Geographic Unique Lodge of the World – te verkennen. (dag 2: O/L/D)

Accommodatie: Hotel Novotel Suvarnabhumi; Zhiwa Ling Hotel

3-4 Punakha

Na het bijwonen van een speciale boeddhistische zegening reist u af naar Punakha, waar u allereerst een bezoek brengt aan het Chimi Lhakhang-klooster. In Punakha staan bovendien een hike naar Khamsum Yulley Namgyal Chorten en een bezichtiging van de Punakha Dzong op het programma. (O/L/D)

Accommodatie: RKPO Green Resort

5-6 Phobjikha

Vanuit Punakha reist u door naar Phobjikha, een van de grootste overwinteringsplaatsen van de bedreigde zwarthalskraanvogel. Na een bezoek aan het Gangtey Gompa-kloostercomplex volgt een hike van een halve dag, waarbij u in één van de dorpjes onderweg kennismaakt met een lokale familie. (O/L/D)

Accommodatie: Dewachen Lodge

7-9 Thimphu/Paro

Het laatste deel van dit bijzondere avontuur begint met een prachtige tocht naar Thimphu, via de adembenemend mooie pas Dochu La. Tijdens een banket met lokale hoogwaardigheidsbekleders en professionals krijgt u een persoonlijker inkijkje in het hedendaagse Bhutan. De volgende ochtend heeft u in Thimphu ook zelf de kans de moderne kant van het land te ontdekken. Na een bezoek aan het nationale textielmuseum keren we terug naar Paro voor een rustige avond in ons unieke hotel, want de volgende dag staat een stevige hike op het programma. We wandelen naar het beroemdste pelgrimsoord van Bhutan: het Taktsang Lhakhang-klooster, of het ‘Tijgernest’. Uw reis door het koninkrijk in de wolken wordt feestelijk afgesloten met een heerlijk diner. (O/L/D)

Accommodatie: Hotel Taj Tashi; Zhiwa Ling Hotel

10-11 Bangkok, Thailand

Terugvlucht via Bangkok. (dag 10-11: O)

Accommodatie: Hotel Novotel Suvarnabhumi

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door