Het westen van Amerika staat bekend om zijn imposante zandsteenbogen, kleurrijke tafelbergen en diepe, uitgestrekte canyons. U krijgt ze allemaal – en meer – te zien tijdens deze spannende expeditie met National Geographic. In zeven dagen tijd doorkruisen we het indrukwekkende Amerikaanse landschap tussen Colorado en Utah, komt u meer te weten over de mensen die hier eeuwen geleden beschavingen stichtten en bezichtigt u tijdens interessante excursies met onze experts hun rotstekeningen en klifwoningen.

Hoogtepunten van deze reis

Hikes en picknicks te midden van de intrigerende rotslandschappen van Arches en Canyonlands National Park, vergezeld door een expert van National Geographic

Een avontuurlijke rafttocht over de Colorado-rivier, die zich een weg baant door de rode canyons en rotspartijen van Oost-Utah, om uiteindelijk aan te komen bij onze geweldige aan het water gelegen lodge

Een avontuurlijke jeeptocht en traditionele lunch met Navajo-gidsen, tegen de achtergrond van het woeste landschap van Monument Valley

Reisschema - 7 dagen

1 Grand Junction, Colorado

Na aankomst in Grand Junction wordt u naar het hotel gebracht waar u uw eerste nacht zult doorbrengen.

Accommodatie: DoubleTree by Hilton Grand Junction

2-3 Moab, Utah/Arches National Park

De expeditie begint met een prachtige rafttocht naar Moab, over de Colorado-rivier, dwars door de imposante canyons van Utah. Na een picknick aan de waterkant vaart u verder tot aan onze volgende accommodatie, een door roestkleurige kliffen omgeven lodge.
De ochtend daarop gaan we vroeg uit de veren om het Arches National Park te verkennen. U maakt een paar korte hikes langs enkele van de tweeduizend zandsteenbogen en kunt tijdens een picknick even rustig genieten van het adembenemende natuurschoon dat u omringt. Ook een bezoek aan Dead Horse Point State Park staat deze dagen op het programma. Vanuit dit hooggelegen park heeft u een fenomenaal uitzicht over een opmerkelijk scherpe bocht en de pittoreske omgeving van de Colorado-rivier. (O/L/D)

Accommodatie: Red Cliffs Lodge

4-5 Canyonlands National Park/Monument Valley

Bij het Newspaper Rock State Historical Monument vindt u op een zandstenen rotswand een indrukwekkende verzameling van ruim 650 eeuwenoude rotstekeningen. Vervolgens maakt u in het Needles District, in het zuidoosten van het Canyonlands National Park, een wandeling tussen de geel, oranje en roestrood gestreepte rotspilaren. Na een picknick zetten we koers naar het historische plaatsje Bluff, waar we de nacht zullen doorbrengen. De volgende dag is het de beurt aan één van de meest iconische landschappen van West-Amerika, Monument Valley. Tijdens een jeeptocht door de imposante vallei vertellen de Navajo-gidsen u meer over de geschiedenis van dit gebied en geniet u samen van een traditionele Navajo-lunch. (O/L/D)

Accommodatie: Desert Rose Inn

6 Mesa Verde National Park, Colorado/Durango

Dag zes begint met een adembenemende rit door Canyons of the Ancients National Monument, met als eindbestemming Mesa Verde National Park. In dit nationale park, dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, treft u een complex netwerk van eeuwenoude Pueblo-woningen aan. Hier komt u meer te weten over de bijzondere bevolking die deze dorpen en indrukwekkende klifwoningen bouwde, en brengt u een bezoek aan het beroemde uit zandsteen, hout en specie opgetrokken Cliff Palace. In de middag reizen we verder naar de historische spoorwegstad Durango, waar we ons avontuur afsluiten met een heerlijk diner. (O/L/D)

Accommodatie: Strater Hotel

7 Durango

Transfer naar de luchthaven, vanaf waar u weer terug naar huis vliegt. (O)

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door