De Amazone is de langste rivier op aarde en stroomt dwars door Zuid-Amerika. Tijdens deze bijzondere expeditiecruise komt u in aanraking met de zeer gevarieerde landschappen, exotische wilde dieren en traditionele culturen die dit gebied tot een van de spectaculairste ter wereld maken.

De dertien dagen durende reis begint in Cayenne, Frans-Guyana. Vanuit hier vaart het schip langs de Atlantische kust van Brazilië naar tropische bestemmingen als Macapé, Guajará, Parintins en Lucia, waar met oogstrelende natuur en een interessante historie genoeg te ontdekken valt. In de prachtige stad Belém kunt u al uw zintuigen de kost geven op de gigantische markt en genieten van het uitzicht vanaf het imposante Forte do Presépio.

Het gebied is bovendien befaamd om zijn unieke ecosysteem – nergens ter wereld vindt u iets vergelijkbaars. Er leeft een geweldige verscheidenheid aan beschermde wilde diersoorten, die u met wat geluk onderweg te zien krijgt.

Deze expeditiecruise is aan boord van Ponant's Le Dumont-d’Urville, behorende tot de Explorer-klasse. Bekijk hier alle details van het schip, waaronder het dekplan en alle voorzieningen aan boord.

Hoogtepunten van deze reis

Het spotten van uiteenlopende inheemse wilde dieren, zoals toekans, haviken, ibissen, papegaaien, insecten, leguanen, hagedissen, apen, buffels, rivierdolfijnen en vissen

Het bijwonen van een traditioneel optreden uit het ‘Boi Bumba’-festivalprogramma in Parintins

Varen over de vele fascinerende armen van de Amazone, de langste rivier ter wereld

Het oversteken van de evenaar tussen Cayenne en Belém

Een wandeling tussen de voormalige gevangenissen van de Îles du Salut, gelegen in een idyllische setting te midden van exotisch natuurschoon

Reisschema - 12 dagen

1 Cayenne

Uw expeditiecruise begint in Cayenne, de hoofdstad van Frans-Guyana. U vindt er pittoreske stranden, oude creoolse huizen en eeuwenoude monumenten. De stad heeft bovendien twee voortreffelijke musea, het Musée Local de la Guyana en het Musée des cultures guyanaises, waar u meer te weten kunt komen over de historie en cultuur van de regio. Op het Place des Palmistes, het centrale plein met zijn drie enorme Guisanbourg-palmbomen, worden door het jaar heen uiteenlopende evenementen georganiseerd.

2 Op zee

Dag twee brengen we op zee door. Het is een perfecte gelegenheid om te ontdekken welke luxueuze faciliteiten ons schip Le Dumont-d'Urville u zoal te bieden heeft. Zo beschikt het over een spa, om even heerlijk te ontspannen, en een fitnessruimte, mocht u ook tijdens de reis graag in shape willen blijven. Als het seizoen en weer het toelaten, zou u ook een duik in het zwembad kunnen overwegen of wat tijd met een boek op een handdoekje in de zon kunnen doorbrengen. Het is eveneens een mooie kans om te genieten van het geweldige entertainmentprogramma, rond te neuzen in de boetiek of kennis te maken met de PONANT-fotografen. Vanaf het bovendek heeft u bovendien een spectaculair uitzicht over de deinende golven. Wie weet spot u wel enkele van de wilde dieren die in deze wateren leven!

3 Macapá & Mucurui, Amazonegebied

Macapá staat bekend als de ‘hoofdstad van het midden van de wereld’. Het is de enige stad in Brazilië waar de evenaar dwars doorheen loopt. U komt meer te weten over de militaire geschiedenis van de stad tijdens een bezoek aan het Fortaleza de São José de Macapá. Het fort werd in de achttiende eeuw, ten tijde van de Portugese kolonisatie van het Amazonegebied, gebouwd om het Braziliaanse grondgebied te verdedigen.

4 Aquiqui & Guajará, Amazonegebied

De Aquiqui is een van de vele rivierarmen van de Amazone en barst van het natuurschoon. Het dichte regenwoud herbergt een rijke flora en fauna, waaronder ook vele watervogels. Als het water hoog genoeg staat, zullen we per Zodiac®-boot de zijtakken van de rivier verkennen en treft u als het even meezit sokoireigers, wegbuizerds, slangenhalsvogels, doodshoofdaapjes en leguanen.

Vervolgens varen we stroomafwaarts over een andere arm van de Amazone, de Guajará. Op de oevers van deze snelstromende rivier liggen enkele nederzettingen en in en om het water leven tal van wilde dieren. Zo zou u maar zo buffels, luiaards en groene leguanen kunnen zien. Speur ook zeker de lucht af naar exotische vogelsoorten die boven het water en de bossen cirkelen. En wie weet spot u zelfs de bijzondere orinocodolfijn, die enkel in deze wateren voorkomt.

5 Santarém, Amazonegebied

Santarém ligt op het punt waar de Tapajós en de Amazone samenvloeien. Deze op twee na grootste stad van het Amazonegebied biedt tal van bezienswaardigheden. Santarém staat bekend om zijn bossen en vooral ook om het kleine dorp Alter do Chão, met stranden die niet onderdoen voor het Caribisch Gebied. Het is een geweldige plek voor een nadere kennismaking met het ecosysteem van de Amazone.

6 Parintins, Amazonegebied

De stad Parintins kennen velen van het traditionele ‘Boi Bumba’-festival, een drie dagen durend feest aan het einde van juni waarbij de culturele diversiteit van het Amazonegebied wordt gevierd. Het heeft wel wat weg van het wereldberoemde carnaval in Rio de Janeiro, maar anders dan in Rio staat tijdens ‘Boi Bumba’ alles in het teken van de Amazone en zijn rijke ecosysteem. Zodra het schip aanlegt, worden we getrakteerd op een optreden uit het festivalprogramma – een mooi moment om de prachtige kostuums van de dansers van dichtbij te bewonderen en u te laten meeslepen door het ritme van de muziek.

7 Alter Do Chão, Amazonegebied

Het Amazonegebied roept bij velen het beeld op van een ondoordringbare jungle, maar ook voor minder ervaren avonturiers is het een schitterend gebied om te verkennen. We dringen op dag zeven nog dieper tot dit groene paradijs door en varen tussen Peru en Colombia naar Brazilië. Deze bijzondere en nog vrijwel onaangetaste plaats is een verborgen toevluchtsoord voor duizenden diersoorten en het handjevol stammen dat hier ver weg van de bewoonde wereld in harmonie met de natuur leeft. Aan boord van een Zodiac®-boot heeft u zowel overdag als ‘s nachts de gelegenheid de fascinerende omgeving te verkennen.

8 Lucia, Amazonia

9 Breves, Straat van Breves

10 Belém, Amazonegebied

Op deze dag staat een bezoek aan Belém op het programma. De historische stad strekt zich uit langs de baai van Guajará in de Amazone-delta. Aan het water bevindt zich de eeuwenoude en nog altijd bruisende Ver-o-Peso-markt, waar u uw ogen de kost kunt geven aan een iconisch ijzeren bouwwerk met torentjes, de Mercado de Ferro. Ook het Theatro da Paz, de barokke Catedral da Sé en het Forte do Presépio, dat uitkijkt over de oude binnenstad en de baai, zijn zeker het bezichtigen waard. Midden in deze negentiende-eeuwse stad vindt u trouwens nog iets heel bijzonders: een klein stukje Amazoneregenwoud, in de fascinerende botanische tuin Bosque Rodrigues Alves.

11 Op zee

We brengen opnieuw een dag op zee door. Mocht u nog niet alle faciliteiten van ons schip Le Dumont-d'Urville hebben uitgeprobeerd, heeft u daar nu de kans toe. Ontspan in de luxe spa of leef u uit in de goed uitgeruste fitnessruimte. Neem als het weer het toelaat een duik in het zwembad of kom heerlijk tot rust op een handdoekje in de zon. Maak uw keuze uit het omvangrijke entertainmentprogramma, koop uw souvenirs in de boetiek of maak een praatje met onze PONANT-fotografen. En begeef u ook zeker even naar het bovendek, om het spectaculaire uitzicht over de deinende golven nog eens goed in u op te nemen en wie weet nog een aantal van de wilde dieren te spotten die in deze wateren leven.

12 Îles du Salut

De historische Îles du Salut staan vanwege de sterke stromingen die het naderen van de eilanden zeer verraderlijk maken ook wel bekend als de ‘eilanden van de duivel’. En daar houdt het duistere imago niet op, want de eilanden waren ook de locatie van de beruchte gevangenis waar Alfred Dreyfus ooit naar werd verbannen. Vandaag kunt u tegen de achtergrond van witte zandstranden en kristalheldere wateren in dit fascinerende stukje geschiedenis duiken. Er zijn nog vele overblijfselen van de gevangenis bewaard gebleven, zoals enkele cellen en een verlaten ziekenhuis, die u een fascinerende blik in het verleden gunnen.

13 Cayenne

Aan het einde van ons avontuur in het Amazonegebied keren we weer terug in Cayenne. Een mooie gelegenheid om deze prachtige stad verder te verkennen en op het beroemde Place des Palmistes de lokale cultuur op te snuiven voordat u aan uw terugreis naar huis begint.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door