Stap aan boord van deze vijftien dagen durende expeditiecruise naar Alaska met National Geographic en kom meer te weten over de historische handel in bont en de inheemse volken die hier leven.

Tijdens onze reis van Nome naar Vancouver doen we enkele van de meest geïsoleerde regionen en zelden bezochte eilanden aan en openbaart zich een woest, wonderschoon landschap met uitgestrekte toendra’s, glinsterende meren, gigantische gletsjers, steile bergen en gematigd regenwoud.

Over de Beringzee varen we zuidwaarts richting de Pribilofeilanden, de ‘Galapagos van het Noorden’. Onze Zodiac®-boten brengen u meermaals aan land, waar u kunt deelnemen aan georganiseerde wandeltochten die u ongetwijfeld nog lang zullen bijblijven.

We passeren de Aleoeten en het Alaska-schiereiland en steken vervolgens de Golf van Alaska over naar de schitterende Icy Bay. Hier wacht u een fjord, omringd door hangende gletsjers en ontzagwekkende watervallen, de perfecte locatie om een paar mooie plaatjes te schieten.

In deze adembenemende omgeving heeft u de kans enkele van de meest bijzondere dieren in hun natuurlijke habitat te spotten, zoals zwarte en bruine beren, walvissen, orka’s, zeehonden en uiteenlopende vogelsoorten, in het gezelschap van een expert en fotograaf van National Geographic.

Deze expeditiecruise is aan boord van Ponant's L'Austral, behorende tot de Sistership-klasse. Bekijk hier alle details van het schip, waaronder het dekplan en alle voorzieningen aan boord.

Hoogtepunten van deze reis

Een bezoek aan traditionele dorpen voor een kennismaking met enkele van de inheemse volken van het verre noorden: de Aleoeten, Tlingit, Kwakwaka’wakw, Joepik en Haida

Reizen in het gezelschap van een fotograaf en expert van National Geographic, die uw expeditie nog specialer zullen maken met interessante workshops, fotografietips en bijzondere verhalen over hun opdrachten voor National Geographic

Een wandeling op Chankliut Island in Alaska, een onbewoond eiland met hoge bergen, uitgestrekte moerassen, weelderige valleien en schilderachtige meren

Een unieke kans om de bijzondere wilde dieren die in dit afgelegen gebied leven van dichtbij te bewonderen, waaronder bruine en grizzlyberen, noordse sternen, zeehonden, walvissen en orka’s

Reisschema - 14 dagen

1 Nome, Alaska

We beginnen ons avontuur in Nome, aan de rand van het Seward-schiereiland in Alaska. Deze voormalige mijnwerkersplaats die uitkijkt over de Beringzee heeft een rustieke charme en wordt omringd door schitterend natuurschoon. Hier heeft u voordat u aan boord stapt de gelegenheid kennis te maken met diverse lokale tradities, zoals vissen, rendierfokkerij en slederaces. Naast een fenomenale flora is ook de fauna in de omgeving van de stad zeker het ontdekken waard.

2 Op zee

Benut deze tijd op zee om te genieten van de vele faciliteiten van L’Austral. Trakteer uzelf in de spa van het schip op een ontspannende massage met uitzicht op zee of neem een duik in het zwembad. Grijp uw kans om tijdens interessante workshops meer te weten te komen over de bestemming en een gesprek aan te knopen met experts en fotografen van National Geographic. Of geniet gewoonweg van het spectaculaire uitzicht vanaf het bovendek en wie weet ziet u wel enkele van de wilde dieren die in deze wateren leven.

3 St. Matthew Island

Midden in de Beringzee, op ruim 200 mijl van het dichtstbijzijnde dorp in Alaska, ligt St. Matthew Island. Het maakt onderdeel uit van het Alaska Maritime National Wildlife Refuge (AMNWR) en vormt de zuidgrens van het leefgebied van de ijsbeer. Met zijn zwarte zandstranden en hoge kliffen is het eiland het perfecte broedgebied voor uiteenlopende vogelsoorten, zoals kuifpapegaaiduikers, kuifalken, kortbekzeekoeten en de zeldzame roodpootdrieteenmeeuwen en McKays sneeuwgorzen.

Het feit dat deze bijzondere zeevogels op St. Matthew broeden, zoals in 1899 bleek uit de observaties van de Harriman-expeditie, zette president Roosevelt ertoe aan het eiland in 1909 uit te roepen tot een Federal Bird Reserve (nationaal vogelreservaat), voordat het uiteindelijk onderdeel zou uitmaken van het AMNWR.

Het onbewoonde eiland herbergt bovendien een breed scala aan andere wilde dieren, van poolvossen tot fluitende woelmuizen, die u hier vandaag zomaar zou kunnen spotten.

4 Saint-Paul, Pribilofeilanden

Saint-Paul is het grootste van de Pribilofeilanden en bevindt zich 240 mijl ten noorden van de Aleoeten. Het is het thuis van een vijfhonderdkoppige Aleoetengemeenschap die er in de achttiende eeuw door Russische bonthandelaren werd gevestigd. De handelaren brachten de Aleoeten hierheen om te jagen op de pelsrobben die het eiland gebruiken als broedplaats. Sinds het einde van de handel in robbenbont is de populatie flink gegroeid en zijn er op de stranden van Saint-Paul nu zo’n 500.000 pelsrobben te vinden. Bovendien zwermen er rond de hoge vogelkliffen miljoenen zeevogels, dankzij de rijkelijk met vis gevulde omliggende wateren.

Vandaag brengen we een bezoek aan dit prachtige vulkanische eiland en heeft u de kans de ongekende rijkdom aan wilde dieren van dichtbij te bewonderen.

5 Dutch Harbor, Unalaska

Dutch Harbor is de haven van het eiland Unalaska, één van de bijzondere bestemmingen die we tijdens deze expeditie aandoen. Het is de enige diepzeehaven van de Aleoeten en de omgeving van het eiland is werkelijk uniek, met vulkanische bergen omringd door de zee en weelderig groene valleien. Unalaska is echter niet alleen een eiland met prachtig natuurschoon en uiteenlopende wilde diersoorten. Er is ook een rijke historie te ontdekken. Zo komt u meer te weten over het eeuwenoude volk van de Aleoeten en de belangrijke rol die het eiland speelde in de Tweede Wereldoorlog, tijdens de ‘Vergeten Oorlog’.

6 Unga, Alaska

Maak samen met ons team van ervaren natuurgidsen een tocht per Zodiac®-boot naar het eiland Unga. We bezichtigen de overblijfselen van een voormalig dorp, met vervallen houten huizen rond een bloemenweide en een kerk waarvan de muren afbrokkelen maar het dak nog altijd staat.

Het kleine dorp, dat door de Aleoeten oorspronkelijk Ougnagok werd genoemd, telde in de negentiende eeuw zo’n honderd inwoners. Het werd uiteindelijk hernoemd en droeg lang de naam Delarof, naar Evstratii Ivanovich Delarov, die in dienst van de Russische handelsmaatschappij Shelikhov-Golikov naar deze contreien voer en de eerste Griekse marinier was die de Aleoeten ontdekte. Tegenwoordig draagt dit kleine spookdorp, dat inmiddels wordt overwoekerd door basterdwederik, de naam Unga.

7 Chankliut Island, Alaska

Voor de kust van het Alaska-schiereiland ligt een verborgen parel: Chankliut, een onbewoond eiland met hoge bergen, uitgestrekte moerassen en weelderige met zandhaver begroeide valleien.

Het eiland maakt onderdeel uit van de Aleoeten en heeft een werkelijk uniek landschap dat u vandaag kunt verkennen. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling rond het schitterende meer, door een ongerept weidelandschap met kleurrijke monnikskap en basterdwederik. In het nabijgelegen dal met eeuwenoude vulkanische caldera’s wordt u eveneens getrakteerd op een fenomenaal uitzicht.

8 Op zee

Benut deze tijd op zee om te genieten van de vele faciliteiten van L’Austral. Trakteer uzelf in de spa van het schip op een ontspannende massage met uitzicht op zee of neem een duik in het zwembad. Grijp uw kans om tijdens interessante workshops meer te weten te komen over de bestemming en een gesprek aan te knopen met experts en fotografen van National Geographic. Of geniet gewoonweg van het spectaculaire uitzicht vanaf het bovendek en wie weet ziet u wel enkele van de wilde dieren die in deze wateren leven.

9 Tsaa Fjord, Icy Bay, Alaska

Icy Bay is in de afgelopen honderd jaar gevormd door de gletsjers Guyot, Yahtse en Tyndall. Het is een van die bijzondere plekken op aarde waar de tijd lijkt stil te staan en rust regeert.

Tijdens een verkenning van het spectaculaire natuurschoon wordt u getrakteerd op fenomenale uitzichten over het St. Elias-gebergte. Over de heldere diepe wateren van de enkele kilometers brede baai trekken ijsbergen aan u voorbij. De baai biedt toegang tot verschillende inhammen, waaronder de Tsaa Fjord, nabij de Guyot-gletsjer.

10 Sitka, Alaska

Sitka is gelegen op Baranof Island, ten westen van de Alexanderarchipel, aan de voet van een imposant door gletsjers gevormd gebergte dat uitkijkt over de Stille Oceaan. De voormalige hoofdstad van Russisch Amerika, dat zich uitstrekte tot aan Californië, stond ooit bekend als het Parijs van de Pacific.

In het historische nationale park van Sitka vindt u verschillende totempalen uit rode ceder, een boom die in deze contreien veel voorkomt. De palen stammen van de Tlingit, een indianenvolk dat ondanks de geleden nederlaag tegen de Russen in 1804 nog tot op de dag van vandaag in het zuidoosten van Alaska leeft.

In de omgeving zijn vele natuurlijke wonderen te ontdekken, zoals de enorme bergketen en de Edgecumbe, een met sneeuw bedekte vulkaan. Uit de kust rondom Sitka strekt zich op de verscheidene verspreid over het water liggende eilandjes een puur en perfect bewaard gebleven Alaska voor u uit.

11 Kake, Alaska

Ontdek Kake, een klein Tlingit-dorp ten westen van Petersburg op Kupreanof Island. Hier bevindt zich de grootste totempaal ter wereld. Bij aankomst biedt het een schitterende aanblik, met de dichtbeboste omgeving die wordt weerspiegeld in de omringende donkere wateren. Het gebied staat bekend als een paradijs voor zalm. Tijdens een wandeling langs de Gunnuk-rivier nabij het dorp kunt u de springende vissen met eigen ogen aanschouwen en misschien zelfs enkele van de vele zwarte beren en Amerikaanse zeearenden spotten die hier graag op de vissen jagen.

12 Prince Rupert

Prince Rupert bevindt zich op het afgelegen eiland Kaien en biedt u de kans even helemaal op te gaan in de natuur. Het plaatsje werd opgericht in 1910 en was getuige van enkele van de belangrijkste historische gebeurtenissen in de regio, waaronder het ontstaan van Amerikaans-Indiaanse naties als de Haida en Gitksan.

Het grandioze landschap rondom Prince Rupert is de thuishaven van ruim driehonderd zeearendparen en het verkennen meer dan waard. Ook in de schilderachtige wijken die vaak worden gehuld in de optrekkende zeemist is er genoeg te zien, en in het beroemde Museum of Northern British Columbia kunt u een grote collectie eeuwenoude totempalen bewonderen.

13 Op zee

Benut deze tijd op zee om te genieten van de vele faciliteiten van L’Austral. Trakteer uzelf in de spa van het schip op een ontspannende massage met uitzicht op zee of neem een duik in het zwembad. Grijp uw kans om tijdens interessante workshops meer te weten te komen over de bestemming en een gesprek aan te knopen met experts en fotografen van National Geographic. Of geniet gewoonweg van het spectaculaire uitzicht vanaf het bovendek en wie weet ziet u wel enkele van de wilde dieren die in deze wateren leven.

14 Alert Bay en boottocht door de Johnstone Strait

Net uit de noordkust van Vancouver Island ligt het kleine bosrijke Cormorant. Dit met kiezelstenen omzoomde eilandje is een ideale plek voor een wandeling of om walvissen te spotten. Ons schip legt aan in Alert Bay, een kleine beschutte vissershaven aan de zuidkant, waar u kunt kennismaken met de inheemse cultuur en tradities. Hier leven de Namgis-gemeenschap – onderdeel van de Kwakwaka’wakw First Nations – en de andere dorpsbewoners harmonieus met elkaar samen.

De Johnstone Strait is een honderd kilometer lange vaargeul, gevormd door een oude gletsjer, met in het water een aaneenschakeling van meerdere weelderige eilanden. Terwijl we door dit kanaal varen, kunt u vanaf het dek van het schip de oogstrelende omgeving rustig in u opnemen en spot u met wat geluk ook een aantal wilde dieren, zoals de orka’s die in deze contreien leven.

15 Vancouver

Uw expeditiecruise eindigt in het prachtige Vancouver. Hier, aan de westkust van Canada in British Columbia, komen twee werelden samen. De schilderachtige bergen rondom de stad vormen een spectaculaire achtergrond voor de moderne skyline van de metropool.

Van het bruisende Chinatown tot aan het Indiase district, Vancouver is een smeltkroes van verschillende culturen. In de Vancouver Art Gallery wordt werk van regionale kunstenaars getoond, het Museum of Anthropology herbergt belangrijke First Nations-collecties en sla ook zeker de pier van Granville Island niet over: een fascinerend voormalig industriegebied waar nu galeries, restaurants en een grote markt te vinden zijn.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door