Ontdek de schoonheid van Alaska tijdens deze bijzondere achtdaagse expeditie met National Geographic.

Vanuit het majestueuze Fairbanks reist u aan boord van de beroemde Denali Star Train naar het beeldschone natuurreservaat Denali National Park and Preserve. Hier ervaart u al wandelend door het adembenemende landschap het geweldige natuurschoon dat Alaska te bieden heeft. Last but not least heeft u de kans tijdens een spectaculaire riviercruise naar de vermaarde Kenai Fjords de prachtige wilde dieren te spotten die in deze ijskoude wateren leven.

Hoogtepunten van deze reis

Een ontmoeting met Mary Shields (de eerste vrouw die de Iditarod Trail voltooide) en haar sledehonden bij haar houten huis buiten Fairbanks, waar ze prachtige verhalen vertelt over de Iditarod

Bultrugwalvissen, orka’s en kalvende gletsjers spotten tijdens een avontuurlijke boottocht in Kenai Fjords National Park

Een prachtige reis naar Denali aan boord van de Denali Star Train, waarbij een expert van National Geographic u meer vertelt over het dynamische ecosysteem van het nationale park

Reisschema - 8 dagen

1 -2 Fairbanks, Alaska/ Denali National Park and Preserve

Na aankomst in Fairbanks ontmoet u Iditarod-veteraan Mary Shields en haar sledehonden. De volgende dag stapt u aan boord van de beroemde Denali Star Train, die u naar het Denali National Park and Preserve brengt. Daar aangekomen gaan we het park in, op zoek naar elanden, kariboes, grijze wolven, grizzlyberen en dunhoornschapen. (dag 1: D / dag 2: O/L/D)

Accommodatie: Springhill Suites Fairbanks; Denali Backcountry Lodge

3-4 Denali National Park and Preserve

Op de derde en vierde dag heeft u de gelegenheid vergezeld door een gids hikes en wandelingen te maken door dit prachtige nationale park. Slinger door weides vol wilde bloemen of klim naar de top van een heuvelrug voor een adembenemend uitzicht. U kunt Denali – als het weer het toelaat – ook vanuit de lucht bewonderen tijdens een ‘flightseeing tour’, of blijf met beide voeten op de grond en ga vissen, goud zoeken of mountainbiken in de buurt van de accommodatie. (O/L/D)

Accommodatie: Denali Backcountry Lodge

5 Denali National Park and Preserve/Anchorage

Vandaag maakt u vroeg op de ochtend een rit door het park. Op dit moment van de dag zijn de dieren het actiefst, een mooie kans dus om er veel te spotten. Vervolgens reist u per bus zuidwaarts naar Anchorage. Tijdens deze tocht heeft u een mooi uitzicht op met gletsjers bedekte bergtoppen en het stroomgebied van de rivier de Susitna. Onderweg maakt u nog een lunchstop, voordat u in de avond in Anchorage aankomt. (O/L)

Accommodatie: Hotel Captain Cook

6-7 Girdwood/Kenai Fjords National Park/Seward

Na een tochtje met de kabelbaan naar de top van de Alyeska kunt u genieten van een panoramisch uitzicht over de omgeving, en tijdens een bezoek aan het Alaska Wildlife Conservation Centre heeft u de kans Alaska’s wildlife van wel heel dichtbij te bekijken. Vervolgens staat een mooie rit over de Seward Highway naar het kustplaatsje Seward op het programma. De volgende dag is het tijd door een dagcruise door Kenai Fjords National Park.

Houd uw ogen en oren op deze dag goed open, want met een beetje geluk spot u bultrugwalvissen, orka’s, speelse zeeotters en zeehonden, en terwijl de boot langs torenhoge gletsjers glijdt kunt u maar zo getuige zijn van het imposante gedreun van afkalvend ijs. We sluiten uw avontuur in Alaska feestelijk af met een heerlijk diner in de haven van Seward. (O/L/D)

Accommodatie: Seward Windsong Lodge

8 Kenai Peninsula/Anchorage

Op deze laatste ochtend staat nog een mooie hike naar de indrukwekkende Exit Glacier op het programma. Vervolgens keert u terug naar Anchorage, om van hieruit te beginnen aan uw terugreis. (O)

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door