Maak een reis door de tijd in het spoor van de gebeurtenissen rond D-Day tijdens deze negendaagse expeditie met National Geographic. Onder begeleiding van een militair historicus duikt u in de oorlogsgeschiedenis van Portsmouth, Normandië en Bayeux, en komt u meer te weten over wat zich hier 75 jaar geleden voltrok. U doet enkele dorpen en gemeenschappen aan waar de sporen van de oorlog nog altijd zichtbaar zijn, en brengt een bezoek aan verschillende monumenten en bekende locaties uit de Tweede Wereldoorlog.

Hoogtepunten van deze reis

Op de 75e herdenking van D-Day bewijzen we eer aan de gevallen helden tijdens een herdenkingsceremonie bij de Normandy American Cemetery and Memorial

Wandeling over het strand van Omaha Beach met een lokale historicus die u meer vertelt over de historische landingen en luchtaanvallen van de geallieerden

Bezichtiging van geschutsbatterijen in Normandië en een kijkje binnenin de Duitse verdedigingswerken bij Pointe du Hoc

Reisschema - 9 dagen

1-2 Londen, Engeland

Na aankomst in Londen brengen we een bezoek aan de Churchill War Rooms, waar u kunt genieten van een welkomstreceptie en diner. Verder neemt u deze dagen een kijkje aan boord van de HMS Belfast, een voormalig oorlogsschip dat nu onderdeel uitmaakt van het War Museum, en doet u Norfolk House aan, waar veel van de plannen voor D-Day werden gemaakt. (dag 1: D; dag 2: O)

Accommodatie: Kensington Hotel

3 Portsmouth, Engeland

Bij Bletchley Park ontdekt u het boeiende verhaal achter de Enigma-machine en de codebrekers. In Portsmouth brengen we een bezoek aan het D-Day Museum. Dag drie is compleet met een rondleiding door Southwick House, het voormalige hoofdkwartier van de belangrijkste geallieerde bevelhebbers. (O/L/D)

Accommodatie: Langstone Hotel

4 Normandië, Frankrijk

Vandaag steken we met de veerboot het Kanaal over en brengen we een bezoek aan Mémorial Pegasus en de Pegasusbrug. Verder treedt u op Juno Beach en Gold Beach in de voetsporen van duizenden soldaten, om vervolgens af te reizen naar de Duitse geschutsbatterij bij Longues-sur-Mer. (O/L/D)

Accommodatie: Hôtel d’Argouges of La Ferme de la Rançonniere

5 Sainte-Mère-Église/Sainte-Marie-Du-Mont/Utah Beach

Op de vijfde dag van deze reis verkent u het dorpje Sainte-Mère-Église, waar geallieerde parachutisten in de nacht van 5 op 6 juni 1944 uit de lucht neerdaalden en onder vuur werden genomen. U komt langs een monument ter nagedachtenis aan het 506th Parachute Infantry Regiment van de 101st Airborne Division – bekend als de E Company of Easy Company – en waagt zich vervolgens in het veld waar Easy Company-commandant Thomas Meehan en zijn manschappen sneuvelden. Tot slot nemen we een kijkje in Sainte-Marie-du-Mont en op Utah Beach. (O/L/D)

Accommodatie: Hôtel d’Argouges of Ferme de la Rançonniere

6-7 D-Day-herdenking/Pointe Du Hoc/Colleville-Sur-Mer

Op de 75e herdenking van D-Day bewijzen we eer aan de gevallen helden bij de Normandy American Cemetery and Memorial, dat uitkijkt over Omaha Beach. De volgende dag bezichtigt u het dramatische Pointe du Hoc en maakt u een wandeling over Omaha Beach, waar u onder meer in de geschiedenis van de uitgang bij Vierville duikt en overblijfselen van de Duitse verdedigingswerken langs de Atlantische muur kunt bezichtigen. (dag 6: O/L/D; dag 7: O/L)

Accommodatie: Hôtel d’Argouges of Ferme de la Rançonniere

8-9 Bayeux/Parijs

Vandaag bezichtigt u de 11e-eeuwse Kathedraal van Bayeux en het tapijt van Bayeux, voordat u in de middag naar Parijs rijdt. De volgende dag wordt u naar de luchthaven Parijs-Charles de Gaulle gebracht, vanaf waar u weer naar huis vliegt. (dag 8: O/L/D; dag 9: O)

Accommodatie: Hôtel Edouard 7 of Hôtel Royal Saint-Honoré

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door